Inspirerende vrouw: Caroline van der Lande

Caroline van der Lande (36) heeft een passie voor eten. In 2010 richtte ze De Buurtboer op, waarmee ze lekkere en duurzame lunches aan bedrijven lever

Lees ook

Caroline van der Lande (36) heeft een passie voor eten. In 2010 richtte ze daarom De Buurtboer op, waarmee ze lekkere en duurzame lunchproducten aan bedrijven levert – een fraai alternatief voor de supermarktlunch. Dit bleek een gouden zet: inmiddels bezorgt het bedrijf meer dan 11.000 (!) lunches per week.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
“Do it now.” Uitstellen betekent vaak dat mooie dingen niet van de grond komen.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Toen ik merkte dat mijn functies bij grote corporaties te veel management inhielden, terwijl ik juist liever iets wilde creëren. Ik wilde bovendien iets doen waar ik zelf dolenthousiast over was, waardoor het minder als werk zou voelen. Ondernemen in food was daardoor een logische stap.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?
Ik werk graag met to-do lijstjes! Sinds kort heb ik hier de ultieme app voor gevonden: Asana. Perfect om al je lijstjes in te structureren, teams in mee te nemen en taken te delegeren (ook voor je privéleven een absolute aanrader). Verder kan ik inspiratie uit magazines kwijt in Evernote en gebruik ik Mailbox in een poging mijn oneindige mailbox leeg te krijgen.

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?
Erg cliché, maar mijn ouders en man hebben een belangrijke rol gespeeld. Ik heb vroeger altijd veel vrijheid gekregen en ik ben opgegroeid in een idyllisch dorp. Daarnaast is mijn man zelf ook ondernemer. Hij inspireert graag anderen en je kunt wel zeggen dat hij me tot het ondernemerschap bekeerd heeft.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?
Dat je écht alleen iets moet doen waar je helemaal voor wilt gaan. Er komt dan zo veel meer op je pad. Ook heb ik geleerd dat netwerken iets heel positiefs kan zijn. Na mijn corporate carrière had het begrip netwerken voor mij een negatieve lading gekregen, maar ik ben hier de laatste jaren helemaal op teruggekomen.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Ik heb de eerste twee jaar wel wat aan inkomsten ingeleverd toen mijn steady maandsalaris wegviel en ik met De Buurtboer begon. Toch was het ook verhelderend, ik neem een luxe levensstijl nu niet meer for granted.

Wie is jouw inspiring woman?
Ik laat me graag inspireren door boeken! Ik heb zojuist Thrive van Arianna Huffington en Een zaak van zacht werken van Ellen de Lange-Ros uitgelezen. Beide boeken behandelen hoe je zo effectief mogelijk werkt én daarnaast een relaxtere levensinstelling krijgt.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Ik hou erg van basics in combinatie met spannendere items. Ik mix simpele items bijvoorbeeld met kleding van Maison Scotch. Voor speciale gelegenheden trek ik graag een mooi jurkje of fijn bloesje aan. Dan blijven mijn high heels natuurlijk ook niet in de kast liggen.

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom?
Ik laat me graag inspireren door magazines en streetstyle. Ik stap geregeld op iemand af om te vragen waar diegene een bepaald kledingstuk gekocht heeft.

Wat is je must-have voor dit najaar?
De plaid in poncho en scarf heb ik gezien in prachtige variaties. Die gaan er dit najaar dus absoluut komen!

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?
Ik begin elke dag met lauw water met citroen én een groente shake uit mijn Hurom slowjuicer. Qua make-up ben ik sinds een jaar helemaal overgestapt op producten zonder toevoegingen. Dr. Hauschka is op dit moment mijn favoriete merk.

Meer informatie over Caroline en De Buurtboer vind je op de website.

Laatste nieuws

Zie ook