Kunstenares Diana Oh poseert in lingerie voor vrouwelijke seksualiteit

Kunstenares en actrice Diana Oh vecht tegen de vernedering van vrouwenlichamen – in haar lingerie.

Lees ook

Kunstenares en actrice Diana Oh vecht tegen de vernedering van vrouwenlichamen – in haar lingerie.

“We vragen er niet om om aangeraakt, misbruikt of lastiggevallen te worden, wat we ook dragen”, is haar boodschap. Het uiten van seksualiteit bij vrouwen wordt nu vooral geassocieerd met vernedering en degradatie. Dat moet volgens Oh veranderen.

The Lingerie Play

Om zich in te zetten voor deze verandering creëerde Oh tien kunstinstallaties genaamd ‘The Lingerie Play’, waar zij zelf de hoofdrol van speelt. Slechts gehuld in lingerie staat ze op drukke plekken en showt ze krachtige boodschappen. Bijvoorbeeld: “Ik sta hier in lingerie omdat ik van lingerie houd. Waar ik niet van houd is nageroepen worden, vertelt te worden dat ik te dun ben of dat ik onnatuurlijk ouder word.”

In de campagnevideo vertelt Oh haar motivatie achter het project: “Ons [vrouwen red.] is geleerd dat we stil, klein, dun en seksobjecten moeten zijn. Nu is het de beurt aan ons om les te geven.”.

De oplossing

De les die Oh iedereen met haar kunstproject mee wil geven? Dat niet vrouwen zich moeten verhullen en aanpassen, maar dat juist de manier waarop over vrouwen gepraat wordt verandert.

Bekijk Diana’s allereerste installatie op Times Square in de video hieronder:

Foto’s: My Lingerie Play Facebook

Laatste nieuws

Zie ook