Simone’s modedagboek: een fijn persreisje naar ASOS

In het modedagboek van Simone krijgen we een kijkje in het fashionable leven van onze chef mode. Deze keer: een persreisje naar de online shop ASOS.

Simone’s modedagboek: een fijn persreisje naar ASOS

In het modedagboek van Simone Dernee krijgen we een kijkje in het fashionable leven van onze chef mode. Deze keer: een fijn persreisje richting de grootste Britse online shop ASOS.

Of ik eens een kijkje wilde komen nemen op het hoofdkantoor van ASOS, werd mij gevraagd. Natuurlijk! Ik ben al jaren fan van deze online kledingketen en tegen een fijn reisje richting Londen zeg ik natuurlijk geen nee.

Hip hotel

Samen met een klein groepje journalisten vlieg ik naar de Britse hoofdstad, om daar een nacht te slapen in het net verbouwde hotel Mondrian, dat direct aan de Thames ligt. Het hotel is verbouwd onder leiding van designer Tom Dixon en heeft een enorme koperen muur die doet denken aan een cruiseschip uit de jaren twintig. Wauw! Stiekem vind ik het altijd heel gaaf om een nachtje te slapen én ontbijten in een nieuw, hip hotel.

ASOS

Al snel gaan we naar het hoofdkantoor van ASOS: een enorm groot en ruimtelijk gebouw vol enthousiaste, jonge mensen. Tijdens de perspresentatie wordt de nieuwe zomercollectie gepresenteerd. Dit leidt tot een heus kledingwalhalla: ASOS heeft immers meer dan 850 merken én een eigen modelabel.

Er hangen veel verschillende thema’s voor aankomend seizoen. Van bloemen tot frisse ruiten, stijlvolle strepen, uniforminvloeden en héél véél wit. Ook zijn er allerlei grappige accessoires met gezichtjes die je outfit voor weinig geld opvrolijken (want: heel betaalbaar).

Tijdens het bezoek maken we ook kennis met de negen stylisten die ASOS rijk is. Zij hebben ieder een geheel eigen stijl en houden elke week een soort spreekuur via de website. Zo kun je jouw prangende modevragen aan hen stellen én om stijladvies vragen. Leuk!

Na het bezoek aan ASOS gaan we nog even eten in restaurant Balthazar, midden in de hippe wijk Soho. De volgende dag hebben we nog een klein uurtje over om wat van het regenachtig Londen op te snuiven, maar daarna is het alweer tijd om richting het vliegveld te gaan. Back to business.

Meer lezen over mijn modeavonturen? Vorige keer vertelde ik over mijn belevenissen tijdens een fotoshoot in Milaan >