H&M viert 10 jaar aan designersamenwerkingen

Om het 10-jarige jubileum aan designersamenwerkingen te vieren bundelt de Zweedse kledingketen nu alles in het exclusieve boek The First Ten Years.

Lees ook

Het is alweer 10 jaar geleden dat H&M zijn allereerste designersamenwerking aan ging met Karl Lagerfeld. Om dit jubileum te vieren bundelt de Zweedse kledingketen nu alle samenwerkingen in het exclusieve boek The First Ten Years.

In het boek vind je nooit eerder vertoonde beelden, verhalen achter de historische collecties en interviews met de ontwerpers.

Fun facts

Ook de website Stylight viert het jubileum. Zij maakten een fraaie infographic vol kekke feitjes over de 15 samenwerkingen die H&M de afgelopen tien jaar aanging. Wist jij bijvoorbeeld dat Isabel Marant speciaal voor H&M haar allereerste mannencollectie ontwierp? Of dat één man uit Londen voor de lancering van de Jimmy Choo voor H&M-collectie meer dan 12 uur voor de deur kampeerde om er als eerste bij te zijn? Ook leuk: de collectie die Matthew Williamson voor H&M ontwierp in 2009 was de allereerste collectie die compleet uitverkocht was in álle H&M-winkels.

Bekijk de hele slideshow van Stylight voor nog meer fun facts en cijfers:

Slideshow van STYLIGHT.NL

Het boek ‘The Frist Ten Years’ ligt nu in geselecteerde H&M’s en kost €29,99. Een kwart van de opbrengsten wordt gedoneerd aan UNICEF.

Laatste nieuws

Zie ook