Inspirerende vrouw: Ronja Brall

Ronja Brall (28) werkte eerst als personal trainer, maar gooide anderhalf jaar geleden het roer om. Ze startte haar eigen sieradenlabel Riverstones Je

Lees ook

Ronja Brall (28) werkte eerst als personal trainer, maar gooide anderhalf jaar geleden het roer om. Ze startte haar eigen sieradenlabel Riverstones Jewels. «Ik heb geleerd dat ik ook zakelijk moet durven zijn.»

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
“This too shall pass.” In goede tijden helpt het me herinneren dat alles voorbij gaat en dat ik maximaal moet genieten van het moment. In slechte tijden helpt het motto me ontspannen: ik weet dat er hoe dan ook betere tijden komen.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Ik werkte als personal trainer, maar iets van binnen knaagde aan me. Ik leef altijd heel intens en kan geen genoegen nemen met ‘wel oké’. Ik wilde mezelf ontwikkelen en voelde dat ik ergens  anders beter tot mijn recht zou komen. Mijn intuïtie zei: je moet een tijdje naar Bali. Dat heb ik gedaan en daar is het idee voor Riverstones ontstaan.

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?
Ik heb een hele fijne groep mensen om me heen, iedereen support me. Wat me ook enorm geholpen heeft is de cursus Yourlab. Vlak voordat ik naar Bali ging heb ik deze cursus gevolgd, waarin je helemaal terug probeert te keren naar wie je bent en wat je wilt.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?
Dat het ondernemen niet moet worden ondergesneeuwd door alle gezelligheid. Ik merkte dat ik te makkelijk werd, bijvoorbeeld in prijzen en items weggeven. Ik heb geleerd dat ik ook zakelijk moet durven zijn. Als je dat niet doet snijd je jezelf in je vingers.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Ik had een goede baan. Ik gaf personal training aan ongeveer vijftien mensen die ik iedere week minimaal één keer zag. Ik vond het moeilijk om ze te vertellen dat ik een andere weg koos, alsof ik ze in de steek liet. Uiteindelijk hebben ze er allemaal heel goed op gereageerd en heb ik er nooit spijt van gehad.

Wie is jouw ‘inspiring woman’?
In de tijd dat ik begon keek ik veel naar websites van vrouwen die hun eigen succesvolle business hebben opgezet. Zoals FAB, JoshV, NIKKI en SuperTrash. Zo wilde ik ook worden.
Wie ik ook enorm inspirerend vind is Neelie Kroes. Die vrouw heeft altijd zo’n heldere visie. Én natuurlijk mijn moeder, die houdt me met beide benen op de grond.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Surfchick chic! Ik houd van een sportieve, comfortabele look – maar wel met een klassieke touch.

Wat draag je op de foto?
Ik draag een witte blazer van Mango, daarin voel ik me een echte powervrouw. Ik combineer de blazer wel met iets casuals, zodat het niet te zakelijk wordt. Alle sieraden zijn uiteraard van Riverstones en komen uit de Tropicana-collectie.

Ronja Brall 2

Ring – LIVE YOUR DREAM (GOUD) | €49.00
BANYAN BRACELET (GOUD) | €19.50

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom?
Ik kijk graag om me heen naar inspirerende outfits. Mijn vriendinnen inspireren me, ik lees graag bladen en ik zit op Pinterest. Daarnaast vind ik Kate Middleton een prachtige vrouw. Zij ziet er altijd perfect uit en heeft een goede uitstraling.

Wat is je must-have voor dit voorjaar?
Een felrode blazer. Combineert super fris met spijker en wit, daar word ik vrolijk van. En natuurlijk een paar armbandjes of een mooie ring uit de nieuwe Riverstones-collectie.

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?
Ik houd van heerlijk tutten. Ik probeer één keer in de week een moment in te plannen voor een haarmaskertje en mijn nagels. Verder gebruik ik dag- en nachtcrème van Weleda, omdat ik weet dat daar geen chemische stoffen in zitten. En natuurlijk de clichés: veel water, veel bewegen, gezond eten en genoeg slaap.

Laatste nieuws

Zie ook