Saar’s soulkitchen: fris het weekend in

Salade maken: onze eindredacteur Saar is er de beste in. Ontdek dus snel hoe je een frisse venkelsalade met Parmezaanse kaas maakt.

Saar’s soulkitchen: fris het weekend in

Elke week trek ik een van mijn lekkerste (guilty pleasure) recepten voor je uit de kast. Omdat ik het nogal hysterisch druk heb (deadlines, deadlines), houd ik het vandaag lekker simpel. Maar voordat de pizzabrommer voor de deur staat, maak ik nog wel even snel mijn favoriete frisse salade.

Lui maar luxe

Heb jij ook van die dagen dat zelfs een pastaatje koken te veel moeite is? Het overkomt de beste foodies, weet ik uit ervaring. Liefst eet ik dan in de buurt (bij voorkeur op loopafstand van huis) bij een tentje dat zeker weten niet teleurstelt. Leuk aan mijn luiheid, is dat het soms weer nieuwe ideeën oplevert. Zoals een té makkelijke, frisse venkelsalade met Parmezaanse kaas, die ik heb gepikt van de menukaart van Rosa & Rita in Amsterdam.

Vers & healthy

Vandaag is het vrijdag en ik wil met een bord op de bank. Even een paar uur niks voordat ik de deur weer uitga. De la met bezorgmenu’s lonkt en voordat ik er erg in heb is de pizzalijn gebeld. Maar omdat ik nu al weet dat alleen vet en koolhydraten (én wijn) niet vullen, compenseer ik met mijn super healthy, kraakverse venkelsalade.

1-2-3 klaar!

Het mooie van salade is dat je maar weinig nodig hebt om succes te oogsten. Venkel schaven, beetje citroensap en olijfolie erover, afmaken met Parmezaanse kaas en klaar! Of vervang de venkel door rucola en je hebt weer een totaal ander bordje gezond.Fris en voldaan gevoel nietwaar? Maak ik er volgende keer weer wat meer werk van.

Zo maak je finocchio alla parmigiana

Nodig voor vier:anderhalve venkelknol • 3 handjes versgeraspte Parmezaanse kaas • de lekkerste extra vergine olijfolie • sap van een halve citroen • versgemalen zwarte peper

Was de venkelknollen en schaaf ze in heel dunne plakjes (met handschaaf of keukenmachine). Leg de venkel op een platte schaal, knijp er citroensap overheen en sprenkel er ca. twee eetlepels olijfolie over. Strooi de Parmezaan erover en top af met versgemalen zwarte peper en nog een slokje olijfolie.

Fotografie: Daniëlle Lambinon