Comfy! Sportleggings zijn het nieuwe denim

Nooit eerder was het zo hot om eruit te zien alsof je gaat sporten. Daarom zetten wij de leukste sportkleding voor je op een rijtje.

Lees ook

Nooit eerder was het zo hot om eruit te zien alsof je gaat sporten. Of zoals Nike’s CEO Mark Parker deze nieuwe trend pakkend samenvatte: “Leggings are the new denim.”

Uit een recente studie blijkt dat de helft van de mensen active wear ironisch genoeg koopt voor non-actief gebruik, bijvoorbeeld om lekker thuis op de bank te hangen of een bezoekje aan de supermarkt te brengen. En dat is niet zo gek: behalve dat de kleding vaak super comfy is, komen er steeds meer stijlvolle sportcollecties bij.

Fashion meets sportkleding

De fashion- en sportwereld lijken steeds meer te blenden. Zo verbond topmodel Gisele Bündchen zich onlangs aan het Amerikaanse sportmerk Under Armour en Karlie Kloss is het nieuwe gezicht van de herfstcollectie van Nike. Toch blijft het niet bij poseren: ook het ontwerpen van sportcollecties wordt steeds populairder. Powervrouw Beyoncé kondigde bijvoorbeeld aan een sportcollectie voor Topshop te gaan ontwerpen en Alexander Wang deed al iets soortgelijks voor H&M.

Maar welke items kies je nou uit al dat moois? Wij laten je onze favo outfit zien. Om lekker in te sporten – of juist niet.

Sportief-stijl

1. Legging – Alexander Wang voor H&M | € 49,99
2. Sport-bh – Under Armour | € 19,60
3. T-shirt met capuchon – Adidas | € 44
4. Sportschoen – Nike | € 90
5. Sporthorloge – Nike | € 169

 

Laatste nieuws

Zie ook