Victoria Beckham wint prijs succesvolste ondernemer

Victoria Beckham werd door het tijdschrift Management Today verkozen tot beste ondernemer. De designer wist in korte tijd een flink imperium op te bou

Hoewel Victoria Beckham vaak wordt afgeschilderd als ‘celebrity fashionista’ bewijst de Britse graag dat ze wel degelijk meer is dan dat. En met resultaat: ze werd door het businesstijdschrift Management Today verkozen tot de beste ondernemer uit het Verenigd Koninkrijk.

Victoria wint terecht
De ex-Spice Girl is een terechte winnares. Victoria Beckham heeft met haar gelijknamige kledinglabel een flinke groei doorgemaakt. Terwijl ze vijf jaar geleden nog een omzet draaide van 1,2 miljoen, heeft ze dit in vijf jaar vermenigvuldigd tot wel 38 (!) miljoen. Ook wist ze haar fashionleger uit te breiden van 3 tot 100 werknemers. Beckham is dus niet just another pretty face, maar ook een extreem getalenteerde onderneemster uit de (Engelse) fashionindustrie. Leuk detail: de Britse is nu zo’n 266 miljoen waard, terwijl hubby David Beckham het in 2013 met ‘slechts’ 209 miljoen moest doen. Girlpower!

Andrew Saunders, adjunct-hoofdredacteur van het Britste tijdschrift, vindt dan ook dat de kritiek op Victoria onterecht is. “Victoria heeft een echt bedrijf, ontwerptalent en een neus voor zaken. Ze heeft echt iets opgebouwd en verdient deze erkenning.”

victoria beckham ondernemer
Een greep uit Victoria’s Spring/Summer 2015 collectie

Dat Victoria als vrouw de lijst aanvoert is bijzonder: naast haar wisten slechts 14 andere vrouwen de top 100 te halen. Go Vic!

Laatste nieuws