Aerial Yoga: Heb jij deze nieuwe fitnesstrend al geprobeerd?

Er zijn veel vormen van yoga, maar dit vinden wij stiekem de allerleukste: Aerial Yoga. Met behulp van een speciale hangmat neem je allerlei yogaposes

Aerial Yoga: Heb jij deze nieuwe fitnesstrend al geprobeerd?

Er zijn veel vormen van yoga, maar dit vinden wij stiekem de allerleukste: Aerial Yoga. Met behulp van een speciale hangmat neem je allerlei yogaposes aan. Over lekker ‘rondhangen’ gesproken!

Een doek, je lichaam en de zwaartekracht. Dat zijn de drie essentiële benodigdheden om Aerial Yoga te beoefenen. De combinatie van acrobatiek, pilates en gymnastiek maakt deze vorm van yoga een absolute uitdaging en daarom wel zo leuk.

Zo werkt Aerial Yoga

Aerial Yoga draait om het vinden van een ultiem balans. Door de hangmat die gebruikt wordt sta je niet vaak met beide benen op de grond, dus je evenwicht bewaren is essentieel. Toch gaat het niet alleen om fysieke kracht, ook mentaal moet je je focus en wilskracht gebruiken om de houdingen vast te houden. Daarnaast werk je ook aan je flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Want laten we eerlijk wezen: in zulke poses blijf je niet vanzelf hangen.

En terwijl je aan je dreambody werkt biedt Aerial Yoga ook simpelweg een uurtje plezier. Want ondersteboven hangen, schommelen en zweven, dat willen we stiekem allemaal wel eens. Toch?!

Ook beginnen? Op de Nederlandse Aerial Yoga website vind je alle locaties in Nederland.

Meer originele workouts? Lees dan hier hoe je in no-time een ballerina body krijgt.