Inspirerende vrouw: Sella Molenaar

Sella Molenaar is een succesvolle illustrator. Ze werkt voor grote opdrachtgevers als H&M. Ze is gek op mode, kunst en alles wat het leven mooi maakt.

Inspirerende vrouw: Sella Molenaar

Sella Molenaar is een succesvolle illustrator. Ze werkt voor grote opdrachtgevers als H&M, VICE en SuperTrash. Ze is gek op mode, kunst en alles wat het leven mooi maakt.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?«’Do what you love.’»

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen? «Ik word al mijn hele leven gelukkig van tekenen, maar zag het altijd als hobby en niet als iets waar ik mijn geld mee kon verdienen. Ik ben dus eigenlijk per ongeluk illustrator geworden.»

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?«Ik heb een agenda-app op mijn telefoon die mijn locaties, contacten en afspraken synchroniseert. Verder ik breng het liefst zo min mogelijk tijd met mijn telefoon en computer door.»

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?«Dankzij mezelf. Niemand kan de tekeningen maken die ik maak. Ik ben wel dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Zo is evenementenlocatie Amsterdam Roest speciaal voor me, omdat ik daar voor het eerst live mocht tekenen. Ook H&M, die mij mijn eerste grote, commerciële opdrachten gaf: goud!»

Wat is de grootste les die je hebt geleerd gedurende je carrière tot nu toe?«Nee durven zeggen. In het begin zei ik tegen alles ja. Ook tegen klussen die ik eigenlijk niet zo leuk vond of die me niets opleverden, zowel creatief als financieel. Ik heb echt moeten leren om alleen opdrachten aan te nemen die bij me passen.»

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?«Geen. Het tekenen heeft me alleen maar moois gebracht! Ik werk samen met mooie merken, ontmoet leuke mensen en kom op bijzondere plekken. En dat terwijl ik doe wat ik het allerliefste doe: tekenen. Het heeft me hooguit een paar nachten slaap gekost om een opdracht af te krijgen.»

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd? «Ik heb een jaar geleden zelf de stoute schoenen aangetrokken en ben op markten en festivals gaan tekenen. Daarna is het balletje ‘vanzelf’ gaan rollen!»

Wie is jouw Inspiring Woman?«Dat is geen vrouw, maar een man! Richard Haines heeft een geweldige tekenstijl en bovendien mijn droombaan. Hij illustreert frontrow bij de grootste fashionshows, maakt lookbooks voor Prada en hele gave streetstyle tekeningen. Hij is echt een enorme inspiratie.»

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?«Zwart, stoer én sexy. Je kunt me uittekenen in een leren jack, loeistrakke skinny en een cropped top boven chunky heels.»

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom?«Ik heb geen specifiek stijlicoon. Vrouwen als Chloë Sevigny, Lily Wixson en Rosyn Murphy bewonder ik wel. Zij zijn allemaal opvallend op hun eigen manier, met ergens een steekje los.»

Wat is je must-have voor dit najaar?«Ik wil graag een grote, zwarte lammy coat waar ik de hele winter in kan leven.»

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?«Als ik wil opvallen, gebruik ik zwarte eyeliner en rode lippenstift van Chanel, maar eigenlijk draag ik steeds minder make-up. Wat ik wel doe om er goed uit te zien? Ik drink liters water, yoga gemiddeld vier keer per week en ik eet gevarieerd en gezond. Daarnaast is de Color Freeze Silver Shampoo van Schwarzkopf Professional geen overbodige luxe, want mijn haarkleur verandert ongeveer elk half jaar!»

Sella Molenaar is een SuperTrash talent. Lees meer over haar op de website van SuperTrash.