Knappe kunstwerken scoor je op de Affordable Art Fair in Amsterdam

Op de Affordable Art Fair in Amsterdam scoor je van 30 oktober t/m 2 november de allerhotste kunstwerken voor een ‘vriendenprijsje’.

Lees ook

De Kromhouthal in Amsterdam-Noord is binnenkort dé place to be voor elke kunstverzamelaar. Op de Affordable Art Fair scoor je vanaf 30 oktober namelijk de allerhotste kunstwerken voor een ‘vriendenprijsje’.

Tijdens de Affordable Art Fair worden er werken van opkomende talenten en gerenommeerde galeries geshowd. Voor zo’n 100 euro kun je er al een prachtwerkje op de kop tikken en meer dan 6.000 euro zal je in ieder geval nooit betalen. Deze relatief lage prijzen moeten de drempel om kunst te kopen verlagen. Onder het motto ‘Take Art Home’ wordt iedereen dan ook aangemoedigd een knap kunstwerkje mee naar huis te nemen. Dit hoeft niet per se van Nederlandse bodem: ook galeries uit onder andere Hong Kong, Singapore en de Verenigde Staten showen er hun nieuwste kunstwerken.

Activiteiten

Naast de tentoonstelling zijn er ook allerlei andere activiteiten op de beurs. Zo is er een LAB Project Space, waar je lezingen en documentaires over kunst kunt volgen, een Ongekend Jong Talent Show waar 8 veelbelovende kunstenaars hun werken showen en er is natuurlijk een Kids Space, waar kinderen hun ongeremde creativiteit erop los kunnen laten.

Naast al dit moois is er nog een gewaagde actie van de organisatie: tijdens de beurs kun je namelijk  je eigen – naakte – lichaam laten vastleggen door kunstenaar Selwyn Senatori. Alle gemaakte naaktportretten worden op de laatste dag tentoongesteld om donaties op te halen voor borstkankeronderzoek,  zodat de ‘borstkankermaand’ met een knaller afgesloten wordt. Daarna mag je je zelfportret natuurlijk gratis mee naar huis nemen. Durf jij het aan?

Affordable Art Fair Amsterdam 2014, 30 oktober t/m 2 november, Kromhouthal in Amsterdam-Noord, affordableartfair.nl/amsterdam

Laatste nieuws

Zie ook