Anouk Yve: Norwich, de ultieme stedentrip voor antiek en vintage lovers

Anouk Yve woont inmiddels al iets meer dan een maand in Norwich en ontdekte dat het kleine Engelse stadje dé plek is om antiek en vintage te scoren.

Lees ook

Als trouwe lezer van dit blog weten jullie dat ik momenteel voor een jaartje in Norwich, Engeland woon met mijn voetballende (vandaar) vriend Jos. Inmiddels vertoeven we er alweer een dikke maand en ben ik echt van dit stadje gaan houden. Waarom? Dat ga ik jullie nu vertellen. 

De kans is groot dat jullie nog nooit van Norwich hebben gehoord – ik had dat althans niet. Well, Norwich ligt precies daar waar je vanavond op het weerbericht nog een stukje van Engeland op de kaart ziet liggen. Helemaal in het Oosten dus, ter hoogte van Haarlem. Ook wij hebben hier de Noordzee met dezelfde duinen, overheerlijke krab en andere verse vis. Norwich (ooit bezet door de Vikingen) doet bijna Nederlands aan. Het heeft grachten, pakhuizen en ja (hou je vast), zelfs rondvaartboten.

Houd jij van vintage? Dan kun je in deze studentenstad je hart ophalen. In de Norwich lanes (het equivalent van ‘de negen straatjes’) stikt het van de vintage kleding- en meubelzaken. Jos en ik hebben al verschillende items gescoord voor ons huis in Nederland, zoals een oude shopcounter uit de 18e eeuw, een goudkleurige thee trolley en mooie kristallen karaffen. Maar dat is nog niet alles. De mensen uit Norwich (Norfolk noemen ze zichzelf) houden van gezond. En daarom barst het hier van de hippe vegan restaurants met producten vers van het land. En het is een uitermate creatief volkje, met de University of Arts als kloppend hart. Echt, je moet het zelf maar eens komen zien.

Mijn top 3 must-sees in Norwich:
1. St. Gregorys Antiques
Een kerk met een schat aan antiek en vintage spullen.

2. Magdalen street
+ 20 vintage en antiek shops, altijd goed.

3. Elm Hill
Lulu vintage, Wensum Antique store en méér.

PS: KLM vliegt vanaf Amsterdam 4 x daags op Norwich, je bent er binnen 35 minuten.
PPS: Of ga met de ferry via Hoek van Holland, want je komt gegarandeerd terug met een kofferbak vol antiek schatten.

Ik draag:
Jas – Iris & Ink (via outnet.com)
Tas-  Iris & Ink
Jeans – G-star
Top – Iris & Ink

Anouk Yve blogplatformWil je weten wat ik nog meer in Engeland meemaak? Lees dan mijn blog van vorige week, waar ik vertel over mijn shopdilemma (die mooie (en dure) Saint Laurent laarsjes óf die zonvakantie? Help!).

Laatste nieuws

Zie ook