Dionne’s beautydagboek: zachte lippen krijg je zo

Onze beautyredacteur Dionne geeft je 5 ultieme tips voor perfecte, zachte lippen. Zo zijn je lippen helemaal kiss-proof in no-time.

Lees ook

Blij verrast was ik toen ik door Marie Claire november bladerde. Opeens was hij daar. Paginagroot! Volwassen geworden en verschrikkelijk knap. Ik heb het over Rein – waarmee ik in een ver verleden heb gezoend…

Op welke pagina hij staat verklap ik lekker niet, maar als je goed kijkt dan kom je hem vanzelf tegen. Hij is namelijk niet te missen.

Zachte lippen

Even over dat zoenen. Dat was niet voor de lol hoor. Ben je gek. Puur professioneel. Ik werkte vroeger – net als Rein – als model, en tijdens een shoot werden we gevraagd om een setje te spelen. Zoenen hoort daar natuurlijk bij en dit liet ik gewillig toe. Erg overtuigend blijkbaar want: de foto werd afgekeurd. Té veel passie vond de klant. Dus deden we het dunnetjes over (hè jammer).

Wat me het meest is bijgebleven van onze zoenpartij? Deze vijf woorden van Rein achteraf: “wat heb je zachte lippen”.  Eén van de fijnste complimenten die je als vrouw maar kunt horen. En omdat ik jullie dit ultieme geluksmomentje allemaal gun, geef ik hier 5 tips voor de perfecte kissable lips:

1. Ga voor vocht
Volgens het Britse programma The Truth About Food hydrateert je huid niet beter door het drinken van veel water. Maar: ‘I beg to differ’ . Drink ik niet genoeg water (thee of ander vocht), dan merk ik dit onmiddellijk aan mijn lippen. Ze worden droog, barsten en aargh: die velletjes! Vocht dus.

2. Niet likken
Likken aan je lippen, dat zal even verlichting geven. Maar: zodra het vocht opdroogt, drogen je lippen opnieuw uit. Hierdoor ga je wéér aan je lippen likken en voilà: je zit in een vicieuze cirkel van droge lippen. Help!

3. Smeer, smeer, smeer…
Een arts vertelde me ooit dat het onmogelijk is om verslaafd te raken aan lippenbalsem. Wel kun je het gevoel van vettige lippen als prettig ervaren, waardoor je vaker smeert. Niets mis mee. Er is nog nooit iemand opgenomen wegens een overdosis aan lippenvet.

4. .. en blijf smeren
Een veelgebruikte backstage truc bij velletjes: doordrenk je lippen met lippenbalsem (de Elizabeth Arden 8Hour Lip Balm werkt hier fantastisch). Na een paar minuten laten die verdomde lipvelletjes vanzelf los. Ook handig: neem een vochtig (warm) washandje en wrijf hiermee zachtjes over je lippen, zo laten de velletjes sneller los.

5. Houd altijd een lippenbalsem bij de hand
Het is echt oké om in elke tas een andere lippenbalsem te bewaren. Ik ontdek telkens weer nieuwe balsems die fan-tas-tisch zijn. In elke jaszak en in elke tas bewaar ik er dan ook standaard eentje. De een heeft een kleurtje, de ander is organic en weer een ander is licht glossy. Heerlijk, zo veel keuze!

Mijn favo lippenbalsems:

zachte-lippen-krijg-je-zoblog-2

1. Chanel Hydra Beauty Nutrition Nourishing Lipcare
2. Malin + Goetz Mojito Lipbalm
3. Dr. PawPaw original Lipbalm
4. Embryolisse Lait-Crème Concentré + Gloss
5. Aesop Protective Lip Balm
6. Elizabeth Arden 8Hour Skin Protectant Nourishing Lip Balm
7. Maybelline Baby Lips

Hoe zorg jij ervoor dat je lippen helemaal kiss-proof zijn? Laat het me weten op onze Facebookpagina.

red-lipstick-dionne-fotoMeer Dionne? In het Marie Claire novembernummer showt ze je hoe je je eigen spa-dagje creëert – gewoon, lekker thuis. Maar ook: toptips voor een getinte huid, de mooiste donkerrode lipsticks en: hoe kies je het perfecte parfum.

Fotografie: Daniëlle Lambinon  en Anne Timmer

Laatste nieuws

Zie ook