Inspirerende vrouw: Viona van Dijk

Viona van Dijk (33) richtte drie jaar geleden haar eigen merk Bandhu op. Een unieke sieraden- en accessoireslijn, waar herinnering en vriendschap cent

Inspirerende vrouw: Viona van Dijk

Viona van Dijk (33) richtte drie jaar geleden haar eigen merk Bandhu op. Een unieke sieraden- en accessoireslijn, waar herinnering en vriendschap centraal staat.Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?«’Do what you love, and you will never work a day in your life!’»Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?«Toen ik klein was maakte ik al mijn eigen ontwerpen. Later aan het AMFI kreeg ik een keuzevak ‘tassen en accessoires’ en toen wist ik het zeker: ik wil mijn eigen designs maken.»

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?«Mijn Moleskine-agenda en ik zijn echt onafscheidelijk. Zo kan ik snel dingen opschrijven of tekenen, en tegelijkertijd al mijn afspraken bijhouden. Online gebruik ik graag Pinterest voor inspiratie en Skype en WhatsApp om met leveranciers te communiceren.»

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?«Dankzij mijn eigen doorzettingsvermogen en mijn vriend die altijd achter mijn beslissingen staat - ook al nemen die soms enig risico met zich mee.»

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?«Dat je voornamelijk dicht bij jezelf moet blijven en moet maken wat je zelf mooi vindt. Er zijn altijd mensen die zeggen dat je iets anders moet doen, maar ik heb liever dat mijn succes iets langer duurt en ik er wel helemaal achter sta. Zo verlies je ook de eigenheid in je merk niet.»

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?«Ik heb aardig wat vrije tijd moeten inleveren, maar dat zie ik niet als opoffering. Ik ben dagelijks bezig met mijn passie, waardoor het niet voelt als werk. Ook ben ik wel wat sociale contacten kwijtgeraakt sinds het AMFI. Dat is jammer, maar het positieve eraan is dat je de belangrijkste mensen om je heen overhoudt.»

Wie zijn jouw ‘Inspiring Woman’?«Ik vind vrouwen die geheel vanuit eigen kracht hun dromen nastreven en waarmaken inspirerend.»

1. Anadi armband  | € 55,-2. Rectang cross body bag | € 115,-

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?«Mijn stijl is simplistisch en minimalistisch op het eerste gezicht, maar als je goed kijkt zul je het verschil in materialen zien, of verassende details. Een kledingstuk of accessoire moet met liefde voor materiaal en techniek gemaakt zijn. Dan ben ik meteen verkocht!»

Wat draag je op de foto?«Een shirt van Cos, rok van Designers Remix en een tas, armband en ketting van mijn eigen merk Bandhu.»

Waarom is dit jouw stijl? Waarom voelt het goed?«Ik houd erg van rokken, het liefst met een hoge taille. Daarnaast houd ik van simplistisch, omdat je op het AMFI continu bezig was met trends. Ook geef ik graag mijn eigen ontwerpen aandacht en dat is met een simpele look makkelijker.»

Heb je een stijlicoon?«Er zijn meerdere vrouwen die ik bewonder om hun eigenzinnige stijl, zoals Coco Chanel, Lucy Chadwick, Garance Doré en Taylor Tomasi. Welke trend er ook is - zij blijven altijd vasthouden aan hun eigen stijl.»

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?«Ik zweer al jaren bij de producten van Dr. Hauschka. Verder heb ik geen beautyregime, al drink ik wel al jaren elke ochtend een lauw glas water met citroensap.»