Hoe krijg je de perfecte huid?

Een perfecte huid, hoe krijg je die? Beautyredacteur Dionne ondervroeg de huidgoeroes het hemd van het lijf en deelt hun beautysecrets met jou.

Lees ook

Beautyeditor Dionne deelt haar geheimen.

 

Mijn huid is heilig. Aan mijn haar zitten – prima, maar bij mijn huid moet je niet in de buurt komen. Prikbaarden, goedbedoelde aaitjes over mijn wang, natte pakkerds: aargh, horror!

“De huid van je gezicht is als zijde”, zeggen huidgoeroes vaak. Daar moet je zoveel mogelijk van afblijven, anders gaat het kreuken.
Wat ik nog meer van huidgoeroes leerde?

1. Afblijven

Eén van de belangrijkste regels uit de huidverzorging deelde ik hierboven al: blijf zoveel mogelijk van je gezicht af. Volgens huidgoeroes veroorzaakt het regelmatig aanraken van je huid puistjes – en dat wil je niet.

2. Houdt het schoon…

Deze heb je vast al vaker gehoord. Toch herhaal ik het nog even: het is absoluut niet oké om met je make-up op naar bed te gaan. Make-up trekt vrije radicalen aan en deze worden vaak in één adem genoemd met rimpels en huidverslapping. Brrr…

3. … maar ook weer niet té schoon

Een té schone huid – zo eentje die letterlijk kraakschoon is – is gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Dit komt doordat de barrièrefunctie (de beschermingslaag) verzwakt. Roodheid, jeuk en branderigheid zijn het resultaat. Klinkt heel naar, en dat is het ook. Om dit te voorkomen gebruik je het liefst milde cleansers. Voelt je huid na het reinigen trekkerig aan? Dan is de reiniger te agressief voor je huid. Kwestie van proberen tot je de juiste gevonden hebt. Ook belangrijk: blijf weg van zeep.

4. Hydrateer

Van binnen én van buiten. Ooit deed ik een sappenkuur: mijn huid heeft er nooit beter uitgezien (hoewel die holle, uitgehongerde ogen een minder fraaie look opleverden). Drink dus voldoende (ja, ook deze hoor je vaker) en smeer, smeer, smeer. Voelt je huid vaak droog aan? Ga dan eens naar een huidspecialist of dermatoloog. Deze kan je precies vertellen waarom je huid droog is en wat je eraan kunt doen.

5. Bescherm

Altijd. Óók in de winter. Een SPF (sun protection factor) gebruiken beschermt tegen meer dan verbranding alleen. Zo zag ik ooit een foto van een oudere tweeling. Een van deze dames had haar huidje altijd goed beschermd tegen de zon, de ander niet. Je begrijpt, de dame die SPF gebruikt had zag er jaren jonger (én mooier) uit dan de dame die dat niet had gedaan.

6. Fake it till you make it

En als al het bovenstaande niet helpt, dan is er altijd nog onze geniale vriend make-up. Is dit voor jou de enige optie? Check dan mijn blog over de nude look.

red-lipstick-dionne-fotoMeer Dionne? In het Marie Claire novembernummer showt ze je hoe je je eigen spa-dagje creëert – gewoon, lekker thuis. Maar ook: toptips voor een getinte huid, de mooiste donkerrode lipsticks en: hoe kies je het perfecte parfum.


Foto:
 Anne Timmer

Laatste nieuws

Zie ook