Anouk Yve: Vrouwengeneuzel

Anouk Yve heeft een probleem. Want die laarsjes van Saint Laurent, zo mooi, maar o zo duur. Of ze ze uiteindelijk besluit te kopen? Lees snel verder..

Anouk Yve: Vrouwengeneuzel

In een van mijn favoriete Londense hang-outs, Chotto Matte (waar sushi wordt gemixt met Zuid-Amerikaanse ceviches), zit ik met vriendin P. aan een koel glas Pinot Grigio. We praten over ons modeavontuur van afgelopen middag.

Beteuterd kijken we elkaar aan. Het plan was om die middag helemaal los te gaan bij Harrods en Selfridges. We hadden er allebei maandenlang voor gespaard. Ik had mijn zinnen gezet op laarsjes van Saint Laurent, zij op een prachtig leren jasje van Acne Studios. Maar eenmaal voor de poorten van de hemel (daar bedoel ik mee: Harrods’ shoe heaven) klapten we dicht. «Wat bezielt ons eigenlijk om onze zuurverdiende centen uit te geven aan een stuk leer met een hak, dat qua waarde gelijkstaat aan een compleet verzorgde zonvakantie naar de Cariben? Zijn we nou helemaal van onze hebberige pot gerukt?» riep ik nog stoer.

Dat was toen... Terug naar het restaurant. Terwijl de ober ons bijschenkt, verzuchten we dat die schoenen toch eigenlijk wel heel erg mooi zijn en dat jasje valt – omgerekend naar het aantal keren dat je het draagt (P. noemt dat ‘cost per wear’) – prijstechnisch ook best mee?

We heffen ons glas en besluiten morgen terug te gaan. Een zonvakantie is mooi, maar die schoenen en dat jasje nog nét iets mooier.

Tot volgende week!