Inspirerende vrouw: Ophira Eisenberg

Ophira Eisenberg is een Canadese komediant en host van de tv-show Ask Me Another.

Ophira Eisenberg is een Canadese komediant en host van de tv-show Ask Me Another. Haar hilarische debuutmemoires Screw Everyone: Sleeping My Way to Monogamy ligt nu in de winkels en onlangs werd bekend dat ook de filmrechten verkocht zijn.

Personal

Wat is jouw levensmotto?
Ik ben gek op Maynard Keynes’ quote: “My only regret in life is that I didn’t drink enough Champagne”. Je moet de goede tijden vieren, want die zijn er maar weinig.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?

Ik heb een hele ingewikkelde Google-kalender en ik maak lijstjes als een gek. Dit doe ik nog steeds op papier, want die voldoening als ik het blad eruit kan scheuren als ik klaar ben is onbetaalbaar.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?
Dat er geen werk verloren gaat! Ik heb aan zoveel projecten gewerkt die nergens toe leidden en dat voelde slecht op dat moment, maar uiteindelijk kun je al die vaardigheden ergens anders op toepassen. Soms kun je het materiaal zelfs gebruiken voor een ander project. Schrijven en optreden lijkt op het trainen voor een marathon – hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het is.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Ha, mijn man zou vakanties en feestjes zeggen! Maar ik werk inderdaad veel, dus dat betekent dat ik vaak niet op de hoogte ben van dé tv-serie waar iedereen over praat of dat ik niet naar een bepaalde sociale aangelegenheid kan.

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd?
Ik denk dat ik al mijn kansen zelf heb gecreëerd. Niets kwam aanwaaien – ik werkte gewoon hard en probeerde nooit op te geven.

Wie is jouw inspiring woman?
Alle vrouwelijke komedianten die de weg voor mij vrijgemaakt hebben, zoals Joan Rivers, Kathy Griffin, Nora Ephron en Sara Silverman.


Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Op het podium draag ik graag mouwloze shirts, een blazer, skinny jeans en hakken. Ik zie er graag flirterig en sexy uit, maar wel zo dat ik nog steeds kan winnen in een vuistgevecht of wegrennen als dat nodig is.

Waarom is dit jouw stijl? Waarom voelt het goed?
Op het podium wil ik me graag sterk én sexy voelen. Een volkse uitstraling werkt gewoon niet bij mij, ik heb iets brutalers nodig. Ik wilde altijd dat meisje zijn dat er geweldig uit ziet in korte broek en rugzak, maar ik heb nou eenmaal make-up, glitters en hakken nodig.

Heb je een stijlicoon?
Wie is het en waarom?
Ik hou van mensen die een klassieke stijl creatief maken. Zoals Isabella Rossilini, Faye Dunaway als Bonnie in Bonnie and Clyde en Laura Hutton.

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?
Ik heb allerlei verschillende merken in mijn make-uptas zitten: Tart, Two Faced, Urban Decay, Benefit, noem maar op. Mijn favoriete rode lippenstift van de laatste tijd is NARS Shanghai Express en ik was mijn gezicht elke avond trouw met Neutrogena, ik heb echt nog nooit iets beters dan dat gevonden.

Foto:
Luke Fontana

Laatste nieuws