Dionne’s beautydagboek: Hoe leer je rode lipstick te dragen?

Rode lipstick kan een flinke confidence-booster zijn. Marie Claire’s beautyredacteur Dionne dé 5 favo rode lippenstiftjes.

Dionne’s beautydagboek: Hoe leer je rode lipstick te dragen?

Vandaag is rood.

Rode lipstick kan een flinke confidence-booster zijn. Voor alle rode-lippen-lovers en vrouwen die rood nog een tikje te ‘eng’ vinden, onthult Marie Claire’s beautyredacteur Dionne dé 5 favo rode lippenstiftjes.

Met één veeg haalde ze al het rood van haar lippen. “Dit ben ik niet”, zei het model (van wie ik niet de naam zal onthullen, zo discreet ben ik dan ook wel weer) resoluut tegen de visagist. Hier zat ze fout: rode lippenstift stond haar echt fantastisch.  Toen ik erover nadacht had ik haar moeten zeggen wat ik nu tegen jullie in dit blog vertel. Want aan deze tips heeft iedereen iets. Zo meteen zet ik de beste rode lipsticks voor je op een rij.Maar eerst mijn eigen eyeopeners over rode lipstick.

Rood kleur van de natuurVisagisten (van wereldfaam welteverstaan) die ik tot nu toe heb gesproken zijn het er unaniem over eens: rood staat iedereen. Ja, echt íedereen. Waarom? Sta hier maar eens bij stil: rood is de kleur van ons bloed. Het stroomt door al onze aderen en daar heeft de natuur vast over nagedacht. Als je dan staat te bloeden, is het in elk geval een mooi plaatje. Logisch toch?

Krachtige uitstraling? Rode lippenWaarom sommige vrouwen dan toch de kleur der kleuren niet durven te dragen? Een visagist die ik onlangs sprak had er de volgende verklaring voor: rood straalt kracht én zelfverzekerdheid uit. Zit je niet lekker in je vel, ben je onzeker en wil je niet gezien worden, dan is het moeilijk om zo’n krachtige kleur te dragen. De ster die hij regelmatig opmaakt zet hij volledig in het beige als ze een slechte dag heeft - maar als ze wil stralen zet hij haar lippen flink in het rood.

Mijn 5 favoriete rode lippenstiften:Rode lippenstift kan dus een flinke confidence-booster zijn. Met deze lippenstiftjes steel je de show:

1. Ellis Faas Milky Lips L201Ellis Faas ontwikkelde een bloedrode lippenstift, waardoor ‘ie geschikt is voor iedereen. De lipstick is er in verschillende texturen, van heel transparant tot lekker creamy. Het is mijn absolute favoriet als het om rode lippenstift gaat.

2. M.A.C. lipstick in Ruby WooVolgens fashion director Simone blijft deze lippenstift de hele dag zitten. Haar lippen zijn dan ook áltijd fabulous rood gestift. Zelfverzekerd much?

3. Lancôme L'Absolu Rouge in 150 Rouge OdyséeIn het midden van haar lippen brengt Simone wat van deze lippenstift aan, anders vindt ze die van M.A.C. te droog.

4. Chanel Rouge Coco in RivoliHoe later het wordt, hoe steviger de kleur rood mag zijn. Deze vind ik zelf heel chique voor een avondje uit.

5. YSL Rouge Pur Couture The MatsDeze rode matte tint werkt geweldig als statement en is perfect als je een ‘don’t mess with me’-dagje hebt.

Wat is jouw favoriete rode lipstick? Laat het me weten via onze Facebookpagina.

Wil je Dionne's tips over  het beste glanzende haar? (Pssst: kokosolie, maar dan als beauty treatment), klik hier.

Foto: Anne Timmer