Girlpower! Feministisch modeleger bestormt Chanel catwalk

Dat Karl Lagerfield wel van een beetje rellen houdt, bleek maar weer tijdens de Chanel show voor lente/zomer 2015. In vol ornaat bestormde een heel le

Girlpower! Feministisch modeleger bestormt Chanel catwalk

Dat Karl Lagerfield wel van een beetje rellen houdt, bleek maar weer tijdens de Chanel show voor lente/zomer 2015. In vol ornaat bestormde een heel leger modellen de catwalk voor een feministische protestmars. Over fashionstatements gesproken.

Na de iconische ‘supermarktshow’ van vorige Fashion Week moest Karl alles uit de kast halen om zichzelf te overtreffen. En dat deed hij – natúúrlijk. Gasten ontvingen een uitnodiging voor het Grand Palais, dat voor de gelegenheid was omgebouwd tot ‘Boulevard Chanel’, oftewel een heuse Parijse straat.

De betekenis van dit alles openbaarde zich tijdens de finale van de show, toen de Parijse straat het decor bleek voor een historische protestmars. Met aan het hoofd van alle oproerkraaiers Karl’s muze Cara Delevingne, mét een heuse Chanel-megafoon. Statements als ‘Ladies first’ en ‘Make fashion not war’ werden de straat door gedragen door invloedrijke vrouwen als Gisele Bündchen en Kendall Jenner.

Tijdens de protestmars werd een mooie referentie gemaakt naar Emma Watsons killer-speech over gendergelijkheid die ze vorige week hield voor de Verenigde Naties en die meteen viral ging. Ter ondersteuning van haar campagne liep er een mannelijk model met een #HeForShe protestbord mee in Chanel’s demonstratie. Ook werden andere feministische hashtags gebruikt, zoals #freethenipple, een beweging waar topmodel Cara zich graag voor inzet.

Op Instagram vliegen de foto’s van de nu al historische finale je om de oren. Onze hoofdredacteur Claudia was erbij en maakte natuurlijk ook een kiekje (linksboven).

Foto’s: Chanel/Instagram