Dionne’s Beautydagboek: Flawless make-up

De Paris Fashion Week is nog volle gang, maar ik kan alvast één belangrijke conclusie trekken: de nude look blijft de absolute beautytrend voor dit se

Dionne’s Beautydagboek: Flawless make-up

De Paris Fashion Week is nog in volle gang, maar ik kan alvast één belangrijke conclusie trekken: de nude look blijft de absolute beautytrend voor komend seizoen.

In other words: perfect lijkende gezichtjes (met stiekem juist een heleboel make-up) paraderen over de catwalk. Om je make-up net zo te verhullen is de juiste kleur foundation van groot belang. Als je de verkeerde kleur draagt loop je namelijk al snel mee met een heel andere trend: eentje die de grote make-up artists van deze tijd niet bepaald waarderen.

Gelukkig hoef je het niet helemaal alleen te doen. Parfumerie Douglas is zo slim geweest om een tool op de markt te brengen die je precíes vertelt welke tint het beste bij jou past. Het apparaatje meet de kleur van je voorhoofd, je wang en je kin. Daar komt een gemiddelde uitrollen en zo ga je nooit meer met de verkeerde foundation de deur uit. Hoe je de test doet? Gewoon een kwestie van even langsgaan bij Douglas. Ook mijn eigen huid heb ik laten meten en jawel, het klopt écht. De beste foundations? Hierbij mijn (jawel) 7 favorieten:

 

 

2. Laura Mercier Creme Smooth foundationDe rijke crèmestructuur maakt deze foundation zeer geschikt voor het najaar. De foundation verzorgt de huid als een crème en maakt de huid op een natuurlijke manier egaal én stralend.

 

 

Tip: Neem de tijd om foundation te testen. Krijg je in de winkel een kleur aangeraden? Vraag dan áltijd om een tester. Beter nog: vraag zelfs om drie testers in de tinten die het meest overeenkomen met jouw huidskleur. Foundation heeft de tijd nodig om op de huid te ontwikkelen dus de kleur verandert altijd iets. Bovendien heb je door testers de tijd om de foundation in verschillende soorten licht te zien. Handig!