Dionne’s Beautydagboek: Flawless make-up

De Paris Fashion Week is nog volle gang, maar ik kan alvast één belangrijke conclusie trekken: de nude look blijft de absolute beautytrend voor dit se

Lees ook

De Paris Fashion Week is nog in volle gang, maar ik kan alvast één belangrijke conclusie trekken: de nude look blijft de absolute beautytrend voor komend seizoen.

In other words: perfect lijkende gezichtjes (met stiekem juist een heleboel make-up) paraderen over de catwalk. Om je make-up net zo te verhullen is de juiste kleur foundation van groot belang. Als je de verkeerde kleur draagt loop je namelijk al snel mee met een heel andere trend: eentje die de grote make-up artists van deze tijd niet bepaald waarderen.

Gelukkig hoef je het niet helemaal alleen te doen. Parfumerie Douglas is zo slim geweest om een tool op de markt te brengen die je precíes vertelt welke tint het beste bij jou past. Het apparaatje meet de kleur van je voorhoofd, je wang en je kin. Daar komt een gemiddelde uitrollen en zo ga je nooit meer met de verkeerde foundation de deur uit. Hoe je de test doet? Gewoon een kwestie van even langsgaan bij Douglas. Ook mijn eigen huid heb ik laten meten en jawel, het klopt écht. De beste foundations? Hierbij mijn (jawel) 7 favorieten:

Product Ellis11. Ellis Faas Skin Veil foundation
Met deze foundation is het alsof je helemaal geen make-up op hebt, én stralen dat je huid doet! Verkrijgbaar in tinten voor de heel lichte – en de heel donkere huid.

 

 

Product Laura1

2. Laura Mercier Creme Smooth foundation
De rijke crèmestructuur maakt deze foundation zeer geschikt voor het najaar. De foundation verzorgt de huid als een crème en maakt de huid op een natuurlijke manier egaal én stralend.

 

 

Product Chanel13. Chanel Vitalumière
Als ik aan mijn beautycollega’s vraag welke foundation zij gebruiken, dan is het antwoord héél vaak ‘Vitalumière’. Het product laat je huid op een natuurlijke manier jonger ogen. In Nederland is ‘ie helaas nog niet in de donkerste tinten verkrijgbaar, maar in grotere wereldsteden wel.

Product Kevin14. Kevin Aucoin Skin Enhancer
Dit is een klein wondertje in een minipotje (dus super makkelijk om mee te nemen). Meng het met je dagcrème of SPF en je hebt een getinte dagcrème. Als je kleine stipjes (echt héél minuscuul) aanbrengt op de plekken die het nodig hebben, dient de enhancer als een fantastische semi-matte foundation.

Product Mac 5. M.A.C Face & Body foundation
Mijn allereerste foundation óóit was deze vloeibare foundation. Hij is mooi transparant en bij mooi weer gebruik ik ‘m om plekjes op mijn benen te verdoezelen. Een absolute klassieker. Leuk weetje: M.A.C liet ooit speciaal een tint van deze foundation ontwikkelen voor model Alek Wek.

Product DMK16. DMK Cosmetics foundation
Deze foundation wordt vaak gebruikt om tatoeages te camoufleren en is ook bijzonder geschikt om acne te verhullen. De foundation is dus heel dekkend maar oogt toch natuurlijk. Door de creamy  structuur glijdt ‘ie bovendien makkelijk over de huid. Ook fijn is dat ‘ie verkrijgbaar is als foundation-palette, zodat je zelf de juiste kleur kan mengen.

Product Lancome17. Lancôme Miracle Air de Teint
Deze foundation is zo lekker luchtig op de huid! Het oogt alsof er een mooie filter over de huid heen ligt. Ook leuk: Oscar-winnares Lupita Nyong’o is één van de gezichten van dit merk. Daarmee maakt Lancôme een belangrijke statement: voor álle huidjes is er een geschikte tint in het schap te vinden.

Tip: Neem de tijd om foundation te testen. Krijg je in de winkel een kleur aangeraden? Vraag dan áltijd om een tester. Beter nog: vraag zelfs om drie testers in de tinten die het meest overeenkomen met jouw huidskleur. Foundation heeft de tijd nodig om op de huid te ontwikkelen dus de kleur verandert altijd iets. Bovendien heb je door testers de tijd om de foundation in verschillende soorten licht te zien. Handig!

Laatste nieuws

Zie ook