Zijn het je ogen?

Marie Claire recenseert de Advanced Night Repair Eye van Estée Lauder, waarvan deze zomer een nieuwe versie uitkwam.

Zijn het je ogen?

We hoeven jou niet te vertellen hoe belangrijk genoeg slaap is voor een uitgeruste blik. Maar soms kom je niet toe aan je beautyslaapje en wat dan? Marie Claire recenseert de Advanced Night Repair Eye van Estée Lauder, waarvan onlangs een nieuwe versie uitkwam.

Waar kijk je het eerste naar als iemand de ruimte binnenkomt? Juistem. Naar de ogen. Want die verraden hoe goed en scherp je je voelt. Niet voor niets worden je ogen de spiegels van de ziel genoemd.

Voor een extra pepbeurt - de ooghuid is namelijk 40% dunner dan de rest van ons gezicht - zijn er vele oogcrèmes in omloop. We kunnen je zoals gebruikelijk onze favorieten geven, maar dit keer kiezen we ervoor het er bij eentje te houden. Simpelweg omdat we er op de redactie fan van zijn: de Advanced Night Repair Eye van Estée Lauder.

De onderzoekers van Estée Lauder kwamen erachter dat door vervuiling, stress en slaaptekort je natuurlijke energieopbouw afneemt en vrije radicalen toenemen. Dit heeft als effect dat je ooghuid sneller veroudert en/of droog kan aanvoelen. In de nacht, als je slaapt, herstelt de huid zich maar eigenlijk net iets te weinig. De Advanced Night Repair Eye zorgt ervoor dat je huid een extra herstel-boost krijgt. De ultieme beloning is dat de kreukels rond de ogen minder worden. Je weet wel, zo’n blik na het ontwaken waarbij je er eerst een strijkijzer overheen moet halen voor je gevoel.

Er zijn twee versies, de Gel-Crème en de Serum Infusion. Wat het verschil is? De textuur, meer niet. Welke je kiest, is een kwestie van voorkeur. Het serum is licht en luchtig, de crème is voller.

Het serum (15 ml) kost € 64,- en de gelcrème (15 ml) € 57. Je hebt er maar een klein beetje van nodig en kunt er, als we even snel rekenen, zeker zes tot acht maanden mee doen.

In elk geval kun je vanaf dan definitief Koos Alberts antwoorden, wanneer hij zingt: Zijn het je ogen, is het je lach? Mijn ogen, Koos, mijn ogen…

De nieuwe Advanced Night Repair Eye is verkrijgbaar bij alle Estée Lauder verkooppunten en op de website van Estée Lauder.

Meer tips over een frisse, uitgeruste look? Onze beautyredacteur Dionne showt je hoe de kleur blauw je ogen flink opfrist in haar beautydagboek.