De beste bubbels schenk je zo

Feestelijk, volwassenen en verrukkelijk: champagne heeft het je-ne-sais-quoi dat een gewone avond bijzonder kan maken. Maar hoe doe je dat dan, écht g

De beste bubbels schenk je zo

De basisregels.

Feestelijk, volwassenen en verrukkelijk: champagne heeft het je-ne-sais-quoi dat een gewone avond bijzonder kan maken. Maar hoe doe je dat dan, écht goede champagne serveren? Met deze tips ben je al een eind op weg:

  • Champagne kun je het best bewaren bij 10-12 graden en serveren op 8 graden, om ‘m te drinken op 9 à 10 graden, want dan komt de smaak het beste tot zijn recht.
  • Bij het openen hoort de kurk te zuchten in plaats van te ploppen. Om het moment suprême nog iets fancier te maken kun je de fles ook sabreren, ofwel openen met een champagnesabel. Hiermee snijd je de fles als het ware open, wat voor een spectaculair effect zorgt. Let wel op: dit trucje wordt als een ware kunst gezien en heeft best wat oefening nodig. Gelukkig helpt dit filmpje je alvast een eindje op weg.
  • Schenk de champagne na het openen bij voorkeur uit in flûtes: de vorm ervan laat de aroma’s vrij en helpt de belletjes in het glas te houden. Ook belangrijk: schenk het glas nóóit te vol (maximaal driekwart).

Er zijn vele champagnes. Probeer er vooral veel uit om jouw lekkerste smaak te bepalen.