Dionne’s beautydagboek: de BFF van mijn lokken? Kokosolie

Haar is echt een dingetje onder vrouwen. Het onderwerp komt echt in élk gesprek dat ik met vriendinnen of vrouwelijke collega’s voer terug. Gisteren n

Dionne’s beautydagboek: de BFF van mijn lokken? Kokosolie

Haar is echt een dingetje onder vrouwen. Het onderwerp komt echt in élk gesprek dat ik met vriendinnen of vrouwelijke collega’s voer terug. Gisteren nog - een collega racete ineens midden in een gesprek naar het jassenrek. “IK MOET NAAR DE KAPPER”, gilde ze. En huppakee – ze was in één keer verdwenen.

Behalve een heerlijke knip- en verzorgingsbeurt bij de kapper is ook je eigen verzorging van je lokken belangrijk. De basis voor élk kapsel is namelijk goedverzorgd haar. Of ik nou ga voor een ‘nonchie’ knot of juist een krullenfestijn – ik blijf mijn haar altijd een goede treatment geven. Dit is mijn haarritueel:

-  De avond vóór het wassen breng ik streng voor streng kokosolie aan in mijn haar. Dit is je laatste jaren heel erg hip in health-land, en niet voor niets: het helpt tegen uitdroging. Ook kan de olie haarschade repareren. Mijn absolute favoriet is de Royal Green Kokosolie.-  Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor gezond haar, dus tijdens het wassen is dat mijn focuspunt. Ik gebruik dan ook vooral shampoo voor mijn hoofdhuid. Tijdens het uitspoelen wordt de hele lengte van het haar namelijk vanzelf schoon gewassen.-  Pièce de résistance is mijn haarmasker. De ene week gebruik ik een vochtverzorgend maskertje, de andere week een herstellend- óf proteïnemasker. Ik breng het masker streng voor streng aan en draai hierna kleine knotjes in mijn haar.-  Met het haarmasker in ga ik onder een stoomkap zitten (de Huetiful Steamer om precies te zijn). Daarna spoel ik mijn haar uit en breng ik er nog een klein beetje olie in.

En voilà! Mijn ‘fabulous haar’-week kan weer beginnen.

Foto: Anne Timmer