Even voorstellen: onze blogfotografe Daniëlle Lambinon

Van verschillende kanten regent het complimentjes over de foto’s bij onze blogs. Wie maakt die toch? Daniëlle Lambinon (26) dus, net genomineerd als N

Even voorstellen: onze blogfotografe Daniëlle Lambinon

Vrij werk van upcoming model Donna van Haastert

Van verschillende kanten regent het complimentjes over de foto’s bij onze blogs. Wie maakt die toch? Daniëlle Lambinon (24) dus, net genomineerd als New Dutch Photography Talent 2015.

Ze begon vorig jaar als beeldredacteur-stagiaire bij Marie Claire, maar al vrij snel werd ze de vaste fotografe voor onze blogs. Want dat is waar Daniëlle Lambinon uitzonderlijk goed in is: het moment vangen.

‘Ik probeer in mijn portretten de kwetsbaarheid van mensen te laten zien, een stukje van hun ziel bloot te leggen. Als mensen hun schild laten vallen en ze je een inzicht durven geven in wie ze echt zijn, dan tonen ze daarmee hun kracht vind ik.’ Bij deze visie komt haar studie culturele antropologie, waarmee ze haar fotografie-opleiding combineerde, goed van pas.

In 2013 won Daniëlle op het Fotofestival in Naarden de Styling Award. Afgelopen zomer werd ze geselecteerd door de wereldberoemde fotograaf Paolo Roversi om een exclusieve masterclass te komen volgen. Helaas is het om persoonlijke redenen van zijn kant niet doorgegaan, maar ze gaat hem zeker nog ontmoeten. Ook werd net bekend dat ze is genomineerd als New Dutch Photography Talent 2015.

Jaja, als we het zo oplepelen mogen we duimen dat Daan tijd over houdt om ons te blijven fotograferen!

Wil je Daniëlle’s werk bewonderen? Op dit moment exposeert ze in Kunsthal 45 in Den Helder, onderdeel van de Fotoroute Den Helder 2014. Te zien tot en met 12 oktober. Snel gaan dus!