Inspiring Woman: Loes Termeer

Ze werkt bij Sacha, kreeg een waanzinnige idee voor een accessoirelijn en jawel, nu is er de sieradencollectie Luz by Sacha. Een interview met Loes Te

Ze werkt bij Sacha, kreeg een waanzinnige idee voor een accessoirelijn en jawel, nu is er de sieradencollectie Luz. Een interview met Loes Termeer (30).

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
“Go big or go home.” Het is een redelijk schreeuwerig motto, maar ik hou van groots denken. Uitdagingen en doelen stellen waardoor je groeit. Als je ergens niet 100% voor gaat, kun je er beter niet eens aan beginnen.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Het ging eigenlijk vrij snel. Ik ben inkoopster van ‘fast fashion’ accessoires bij Sacha, maar zag bij mijn klanten dat er een behoefte was aan duurzame sieraden. Ik dagdroomde met een vriendin hoe gaaf het zou zijn om een eigen sieradenlijn op te zetten, die kwalitatief hoogwaardig was met een mooie symboliek én betaalbaar. Diezelfde avond is LUZ ontstaan – wat licht betekent in het Spaans. Ja, ik kom uit een ondernemersfamilie en heb geleerd dat als je een goed idee hebt, je ervoor moet gaan.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?
Mijn iPhone is mijn álles. Ken je dat meisje van het vroegere programma Inspector Gadget? Die had toen al zo’n handcomputertje waar ze alles in kon doen en vinden. Nu ruim twintig jaar later is dat dus de iPhone. Ik gebruik mijn agenda, mail, WhatsApp, Deezer en Facebook, en laat mij inspireren door de apps van Bloglovin, Instagram en ILoveFashionNews .

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?
Dankzij mijn vriend en mijn familie. In het bijzonder mijn vader en broer. Zij helpen me enorm en ik kan erg goed met ze sparren en praten.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Ik heb keuzes moeten maken, maar dit doe ik graag om uiteindelijk te bereiken wat ik wil. Zo heb ik de keuze gemaakt mijn geliefde stad Amsterdam te verlaten. Ik reisde zo’n tweeënhalf jaar op en neer tussen Amsterdam en Tilburg (waar het hoofdkantoor is gevestigd) en dit brak me op een gegeven moment op. Ik heb gekozen voor de middenweg en woon inmiddels een jaartje in Den Bosch – wat overigens ook een prachtige stad is – maar mijn eerste liefde is én blijft Amsterdam. Ook moet ik in de weekenden écht even gas terugnemen om tot mezelf te komen. “Nee” zeggen kwam eerst niet in mijn vocabulaire voor, maar die is inmiddels terrein aan het winnen.

Wie is jouw inspiring woman?
Mariëlle Smit. Zij is een dierbaar vriendinnetje van mij en zij is echt een powerchick! Als je in haar buurt bent voel je haar positieve energie. Ze is niet alleen mooi en slim, ze is ook nog eens super ambitieus. Ze heeft vóór haar 21e samen met een partner een eigen full service event agency genaamd Make My Event opgericht. Ze werkt nu met de grootste merken én ze is tegelijkertijd aan het afstuderen! Ze was niet voor niets tweede bij de Studenten Ondernemersprijs in 2013.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Elegant, uitgesproken en vrouwelijk. Het ligt er ook aan wat voor dag ik heb. Het kan variëren van destroyed-jeans met sneakertjes tot een pencil skirt met hoge stiletto’s.

Wat draag je op de foto?
Op de foto draag ik een bohemienachtige maxiskirt van Zara, bloesje van Second Female, hoed van Sacha en natuurlijk sieraden van LUZ.

Heb je een stijlicoon?
Dat wil nog weleens wisselen bij mij, maar ik vind Brigitte Bardot een prachtige vrouw met een krachtige én supervrouwelijke uitstraling. Verder vind ik blogster Anouk Yve van Creators of Desire (én Marie Claire) een mooie stijl hebben. Ze draagt een mix van Scandinavisch en elegant, daar houd ik wel van!

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?
Iets waar ik altijd een hekel aan heb – maar wel trouw doe – is ‘s avonds mijn gezicht goed reinigen en wassen. Aangezien ik een vette huid heb gebruik ik alleen producten van Dermalogica om te reinigen en te verzorgen.
Voor overdag is mijn BB crème van Jane Iredale onmisbaar, daaroverheen gebruik ik altijd de bronzing powder van Fusion Beauty en rouge van Mac. Ook gebruik ik altijd het oogpotlood ‘Chromagraphic’ van Mac, hierdoor lijken je ogen optisch groter en de Mascara ‘Sumptuous Extreme’ van Estée Lauder is absoluut de beste in zijn soort.

sieraden Loes

Laatste nieuws