Fashion Week insight: het verschil tussen 'de fash pack' en 'het fashionvolk'

Fashionvolk. Als ik de Dikke Van Dale was geweest, zou de omschrijving van dit woord (dat overigens nog niet bestaat) ongeveer deze zijn:

Fashion Week insight: het verschil tussen 'de fash pack' en 'het fashionvolk'

Fashionvolk. Als ik de Dikke Van Dale was geweest, zou de omschrijving van dit woord (dat overigens nog niet bestaat) ongeveer deze zijn:

Fashionvolk (onzijdig zelfst. nw.) – Groep mensen die zich extreem hetzelfde kleedt en dezelfde taal spreekt. Te herkennen aan de lokroep: "Omg, that’s aaaaamaaaazing”.

Ik heb me weer kostelijk vermaakt de afgelopen vijf dagen, tijdens London Fashion Week. Het is heerlijk om al die editors en buyers van show naar show te zien flaneren. Druk kletsend op hun designer heels en het haar natúúrlijk opgestoken in een nonchalante knot. Oh oh, wat zien ze er stuk voor stuk uit om door een ringetje te halen. In het wereldje staan ze bekend als 'de fash pack'.

Hoe anders gaat dat bij de wannabe’s van de fashion wereld – een steeds groter wordende groep die om de harde fashionkern heen zwermt, als bijen om een pot honing. Het klinkt niet echt aardig, daar ben ik me bewust van. Maar al observerend kan ik niet anders dan deze conclusie trekken. Meisjes en jongens van rond de twintig die hun stinkende best doen om de inner circle binnen te dringen, maar er daardoor juist kei- en keihard buiten vallen. Van die types bij wie het er té dik bovenop ligt. Meestal te herkennen aan paars, roze of groen haar, grote statement bril én een gespannen koppie. Kirrend staan ze in groepjes, waarbij het gesprek niet dieper gaat dan "Omg, that’s aaaamaaaazing!"

Nee, geef mij de échte rotten uit het vak maar. Rondom hen hangt tenminste nog steeds een zweem van mysterie. In de fashionwereld heb je het óf heb je het niet, daar kan geen glitterjasje, pimpelpaarse pruik of wat voor andere poppenkast tegenop.

Emmanuelle Alt, Giovanna BattagliaenSarah Harris, dát zijn pas fashionhelden. Zij behoren tot de échte ‘fash pack’. En geloof me – die zijn pas aaaaaamaaazing.

Meer Fashion Week avonturen lees je op mijn blog Anouk Yve.

Ik draagJasje: Caroline BlomstBroek: MSGMTopje: Zara (had óók Zeeman kunnen zijn)Heels: GanniTas: Chanel

Foto: David Nyanzi