Marieke Havermans wint de Marie Claire Starters Award 2014 met haar milieuvriendelijke grafkisten!

Hoofdredacteur Claudia Straatmans reikte de award uit in het Art’Otel in Amsterdam. Marieke won met haar plan voor een nieuw milieuvriendelijk en ecol

Marieke Havermans  wint de Marie Claire Starters Award 2014 met haar milieuvriendelijke grafkisten!

Hoofdredacteur Claudia Straatmans reikte de award uit in het Art’Otel in Amsterdam. Marieke won met haar plan voor een nieuw milieuvriendelijk en ecologisch verantwoorde grafkist een cheque van € 5.000,-  én  een nieuwe garderobe.

Marieke bedacht haar businessplan na het overlijden van haar schoonmoeder. Ze kwam erachter dat de beschikbare grafkisten veel metaal en plastic bevatten (en daardoor milieuvervuilend zijn), gemiddeld 45 kilo wegen én er daarnaast ook nog eens somber en saai uitzien.  Vanuit haar achtergrond als verpakkingstechnoloog besloot ze dan ook een milieuvriendelijk én stijlvol alternatief te ontwikkelen.

Een kist met zachte vormen was het resultaat. Verkrijgbaar in verschillende aardse kleuren, milieuvriendelijk én betaalbaar. Met deze nieuwe kisten van Onora kunnen mensen straks op een betaalbare manier waardig en ecologisch afscheid nemen. Met de winst van de Starters Award 2014 én de 400% van haar streefbedrag die ze ophaalde via haar crowdfundingcampagne kan Marieke haar businessplan nu waarmaken.

Smart én amazingDe Marie Claire Starters Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouwelijke ondernemer met een origineel plan voor een eigen bedrijf. Dit jaar werd de award alweer voor de tiende (!) keer uitgereikt. Marie Claire hoopt hiermee intelligente vrouwen met een passie voor het ondernemerschap te blijven inspireren – helemaal volgens het Marie Claire think smart & look amazing principe. Claudia Straatmans vertelt: “Vrouwen op hoge hakken hebben de broek aan en de drive om hun plan succesvol te maken. Bij Marie Claire ondersteunen we deze ondernemende vrouwen met een startkapitaal én een goed gevulde kledingkast.”

Meer zien én lezen over de uitreiking? Een verslag van de avond vind je via onze social media kanalen: Facebook, Twitter (@marieclaire_NL) en Instagram (marieclaire_nl ).

De Marie Claire Starters Award 2014 werd mede mogelijk gemaakt door Summum Woman en Clarks.