Inspiring Woman: Roos van Binsbergen

Roos van Binsbergen (31) is eigenaresse van Beauty by Roos Hairextensions – een bedrijf met wel vijf locaties in Nederland. Ook is ze mede-eigenaar va

Roos van Binsbergen (31) is eigenaresse van Beauty by Roos Hairextensions – een bedrijf met wel vijf locaties in Nederland. Ook is ze mede-eigenaar van het label Hairloxx Professional Hairextensions. «Mijn werk is mijn leven en dat houd ik graag zo spannend mogelijk.»

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
“‘Kan niet’ bestaat niet” is mijn motto. Ik kan er niet goed tegen als mensen snel opgeven. Niks komt aanwaaien, je moet er zelf keihard voor werken.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Rond mijn twintigste wist ik het zéker. Ik wilde een salon opzetten die uitsluitend gespecialiseerd was in hairextensions. Pas vijf jaar later durfde ik ook daadwerkelijk de stap te nemen naar een eigen onderneming.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?
Ik ben een echte Applefreak. Ik communiceer dag en nacht via mijn iPhone en iPad. Alles is connected aan elkaar zodat ook mijn naaste collega’s altijd weten waar ik ben. Verder hebben we met alle medewerkers een WhatsApp-groep, ideaal om iedereen snel op de hoogte te brengen.

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?
Bart Willem – mijn man – heeft ervoor gezorgd dat ik de eerste jaren echt werkweken van zeventig à tachtig uur kon maken. Ook zaten we iedere nacht nog tot diep in de nacht te brainstormen en nieuwe dingen op te zetten. Super cliché, maar elke succesvolle zakenvrouw heeft echt een mega achterban. Alleen is het gewoon niet te doen.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?
Vertrouw altijd op je onderbuikgevoel. Ik heb dat enkele keren genegeerd en dat pakte verkeerd uit. Geen drastische fouten gelukkig, maar zo kwamen er wel verkeerde mensen op de verkeerde plek.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen? (Heb je bijvoorbeeld dingen moeten laten, moeilijke keuzes moeten maken?)
Zeker! Ondernemen is risico’s nemen en opofferingen doen. Toen de eerste salon in Hengelo twee jaar draaide heb ik heel mijn hebben en houden verhuisd van Hengelo naar Amersfoort. Daar zou de tweede locatie van Beauty by Roos geopend worden. Om zo min mogelijk risico te nemen hebben we de eerste vier maanden op 50m2 gewoond achter de zaak. Met een man, één kind destijds en twee honden was dat echt een uitdaging. Gelukkig konden we snel weer verhuizen.

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd?
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Tegen de tijd dat alles op rolletjes loopt verzin ik wel weer een nieuw project. Mijn werk is mijn leven en dat houd ik graag zo spannend mogelijk. De eerste vijf jaar hebben we bijvoorbeeld ieder jaar een nieuwe salon geopend en in het zesde jaar hebben we het bedrijf Hairloxx Professional Hairextensions opgezet. Ook voor aankomend jaar heb ik mezelf een flink aantal nieuwe doelen opgelegd, waar we nu al hard mee bezig zijn.

Wie is jouw inspiring woman?
Olcay Gulsen vind ik een mooi voorbeeld van eigen bodem! Zij is heel snel gegroeid en heeft een imperium opgezet. Ik weet zeker dat ze keihard werkt om alles te realiseren. Ik hou echt van powervrouwen, ook privé heb ik graag zulke dames om me heen.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Stoer mét hoge hakken! Ik houd absoluut niet van roze, kant, pareltjes en dat soort dingen. Grappig is eigenlijk dat je als je de dertig hebt bereikt je echt beter weet wat je wel en niet staat. Als ik oude foto’s terug zie vraag ik me echt af waarom ik er tien jaar geleden zo bijliep. Ik was toen echt nog zoekende naar een eigen stijl.

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom?
Nee, ik draag echt alleen dingen die ik zelf mooi en prettig vind.

Wat is je must-have voor dit voorjaar?
De lange jurk is mijn favoriet en verder ben ik echt verliefd op mijn rode peeptoe sleehakken!

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?
Ik doe veel aan mijn uiterlijk. Ik heb geen egale huid van mijzelf, dus ik moet veel doen aan verzorging. Ik gebruik dagelijks de Clarisonic gezichtsborstel en ik scrub echt trouw twee keer per week. Qua make-up ben ik wel heel eentonig. Ik gebruik al jaren álles van MAC. Het is de allermooiste make-up die ik ooit heb gehad.

Laatste nieuws