Check: de prachtplaatjes van fashionlegende Horst P. Horst

Binnenkort een tripje naar Londen op de planning staan? Dan mag een bezoekje aan het Victoria and Albert Museum niet ontbreken op je to-do list. Tot b

Check: de prachtplaatjes van fashionlegende Horst P. Horst

Binnenkort een tripje naar Londen op de planning staan? Dan mag  een bezoekje aan het Victoria and Albert Museum niet ontbreken op je to-do list.   Tot begin januari worden hier de historische kiekjes van fashionlegende Hort P. Horst geshowd.

In zijn zestig (!) jaar durende carrière schoot Horst vele modebladen vol met zijn prachtplaatjes .  Hiervoor ontving hij in 1996 de Master of Photography Award. Hoewel hij drie jaar later stierf blijft zijn legacy voortbestaan. Meer dan 250 van zijn foto’s worden nu tentoongesteld.

Horst ging in 1931 bij het modeblad Vogue werken, waar hij meer dan negentig covers voor schoot. Hij creëerde mysterieuze en sensuele fashionfoto’s, die ook nu nog magnifique te noemen zijn. ‘Mainbocher Corset’ (links) is één van zijn klassiekers – en ook wij vinden ‘m prachtig. De lichtinval en schaduwen zijn om verliefd op te worden (om nog maar te zwijgen over de stunning lady op de foto). Deze foto en nog meer van zijn werk is nu te zien in de tentoonstelling ‘Horst: Photographer of Style’.

Horst: Photographer of Style, 6 september 2014 – 4 januari 2015, Londen, vam.ac.uk.

Bron foto’s:Condé Nast/Horst Estate