Inspiring Woman: Josine Castelein

Is eigenaresse van JSN fashion en T-shirtlabel TEES.

Lees ook

 

Is eigenaresse van JSN fashion en T-shirtlabel TEES.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
Doe alles voor 100%, dat houdt in: work hard, play hard en rest hard. Ik ben een doorzetter en perfectionist (op het vervelende af), dus in drukke tijden is het voor mij makkelijk om een stapje te ver te gaan. Door mezelf rust te gunnen, kan ik me beter focussen en ruimte geven aan het creatieve proces van productdesign.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
De ambities om een eigen bedrijf te starten heb ik altijd gehad, na een flinke burn-out startte ik JSN fashion met freelance klussen in advisering. Toen het idee voor TEES in me op kwam, voelde het bijna als vanzelfsprekend dit concept verder uit te werken, waardoor de start-up in het afgelopen jaar relatief eenvoudig verliep.

Welke handige online tools/apps gebruik je?
Eigenlijk kan ik nog steeds niet zonder mijn good old agenda waarin ik al mijn afspraken noteer. Mijn iPhone kleeft aan mijn rechterhand als ik op pad ben – voor alle social media-apps, navigatie en mailboxen.

Dankzij wie sta je waar je nu staat?
Door aanmoedigingen van mijn vriend blijf ik op beide benen staan, hij zorgt ervoor dat ik altijd gefocust en sterk kan zijn. Daarnaast al het vertrouwen, hulp en fijne gesprekken met familie waarmee ik even kan ‘sparren’ als dat nodig is.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?
Het modewereldje is soms keihard en geeft je kritiek met een scherpe rand. Je moet voor jezelf opkomen om te krijgen wat je wil, en sterk in je schoenen staan om niet over je heen te laten lopen en gewoon te blijven wie je bent.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Vrijwel geen – hoewel ik het soms weleens lastig vind om afspraken te laten schieten of minder dingen te kunnen doen op sociaal vlak omdat ik het werk voor wil laten gaan. Maar, dat hoort erbij.

Welke kans heb je zelf gecreëerd?
Het uitwerken van TEES. Na het bedenken van dit concept kon ik, met het de kennis en het netwerk van Aziatische leveranciers, mijn eigen T-shirtlijn laten produceren. Toen de TEES daadwerkelijk in productie waren, kon ik het concept uit gaan rollen naar een retailplan.

 

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Net waar ik zin in heb, of wat me die dag te doen staat. De ene dag is het een boyfriend jeans met leren jasje, de andere dag een skinny met een luxe rode jas. Veel items in mijn kledingkast zijn tijdloos en simpel, waardoor ze eenvoudig te combineren zijn met mode- items.

Wat draag je op de foto?
Baggy vintage spijkershort van Levi’s, bloes met kanten boord van Things I Like – Things I Love, gecombineerd met het nieuwe longsleevemodel van TEES.

Waarom is dit jouw stijl?
Ik draag graag waar ik me die dag comfortabel in voel met de nadruk op een goede fitting, als je je goed voelt straalt dat ook uit naar buiten.

Wat is je musthave voor dit  najaar?
Een fijne oversized sweater, rol de mouwtjes op en draag ’m met een donkere skinny.

Wat is je beautyregime?
Ik gebruik Perricone MD, om eerlijk te zijn: het ruikt niet echt plezierig (lees: het stinkt), maar zijn heel fijn voor mijn huid. Daarnaast houd ik van make-up en geuren van Chanel. En niet onbelangrijk: voldoende rust.

 

TEES

Laatste nieuws

Zie ook