Doen! Africa Fashion Week

  ‘Het is een vertrouwd beeld: blanke slanke benen die de catwalk op en neer paraderen, in kleding die doorgaans is ontworpen door iemand met een w

Doen! Africa Fashion Week

 

‘Het is een vertrouwd beeld: blanke slanke benen die de catwalk op en neer paraderen, in kleding die doorgaans is ontworpen door iemand met een westerse achtergrond. Als je naar de Fashion Weeks in Parijs, Milaan en Londen kijkt, zou je haast denken dat er in Afrika nauwelijks iets spannends op modegebied gebeurt,’ schreven we vorig jaar.

Waarop we dapper vervolgde: ‘Niets is minder waar. African fashion is booming. Kelis wordt regelmatig gespot in Jewel By Lisa uit Lagos, Solange Knowles is fan van Maki Oh en Adama Paris, en Michelle Obama draagt kleding van de in Londen wonende Nigeriaanse ontwerper Duro Olowu.’

En gelijk hadden we, blijkt uit het succes van Africa Fashion Week – wier bezoekersaantallen en media-aandacht gezwind groeien. En nu, na onder andere New York, Berlijn, Praag, Londen en Parijs, is aankomend weekend ook Amsterdam een Africa Fashion Week rijker.

Met andere woorden: gaat dat zien!

Wie/ Een twintigtal ontwerpers stuurt tijdens AFWA hun kleurrijke kleergoed het plankier op. We noemen: Blackpearl Secret, Thoa, Arriz Golden, Farida’s Atelier en Patou Manga.Doel/ Meer kleur en diversiteit op die catwalk.Om in de oren te kopen/ 29, 30 en 31 augustus, afwamsterdam.comPlaats van handelen/ World Fashion Centre, in Amsterdam.Wapenfeit/ Naast mode, is er ook dans, en muziek, en meer van zulks. Plus: nog nooit vond er zo’n knoeperd van een multicultureel mode-evenement plaats in Nederland.