Parijs van boven: de knapste dakterrassen

Dakterrassen, altijd leuk.

Lees ook

Dakterrassen, altijd leuk. Nog leuker: als die dakterrassen zich in Parijs bevinden en je uitkijkt over de straten van Le Marais (@ Le Perchoir), of je vergezichten bieden tot aan de Eiffeltoren aan toe (@ Jardins Plein Ciel).

 

Le Perchoir

PERCHOIR2PERCHOIR1
Op het dak van warenhuis Bazar de l’Hôtel de Ville (BHV) vind je sinds kort het terras van Le Perchoir – met een uitzicht zo schoon dat je het van de daken wil schreeuwen (pun intended). Het Franse Le Nouvel Observateur bejubelt het terecht met ‘een magisch dakterras met krankzinnig uitzicht over Parijs’. Op het terras van Perchoir kun je 360 graden in de rondte kijken, en kun je via charmante Parijse daken de Eiffeltoren bezien. Ook niet onbelangrijk: ze serveren er cocktails voor vriendelijke prijzen (instapmodel: 12 euro ).

@ 14 rue Crespin du Gast, 75011 Paris, leperchoir.fr

 

Georges

GEORGES1GEORGES2
De kritieken zijn, wat prijs-kwaliteitverhouding betreft, nogal wisselend, maar over één ding is iedereen het roerend eens: het uitzicht is buitengewoon. En dat alleen al maakt een bezoek aan Georges de moeite waard. In grote trekken: Notre Dame op de voorgrond, daarachter de Sacré Cœur en op links de Eiffeltoren, en dat alles vanuit de lucht bekeken. Moet je wel op dat dakterras gaan zitten, uiteraard – of in ieder geval in de buurt ervan. Het uitzicht strekt zich, net als dat van Perchoir, uit over tout Paris –  maar dan met Centre Pompidou als uitgangspunt.

@ 19 rue Beaubourg, 75004 Paris, beaumarly.com/georges/accueil

 

Jardins Plein Ciel

JARDINS1JARDINS2
Op de zevende verdieping van super-de-luxe hotel Raphaël vind je Jardins Plein Ciel én een panorama over gans Parijs. Ditmaal met Arc de Triomphe op de voorgrond, het Grand Palace op z’n hielen en de Eiffeltoren daarachter. De prijzen zijn skigh high (voor een cocktail betaal je al gauw 23 euro), maar soit: één drankje kan geen kwaad. Ook leuk: het levensgrote schaakspel op dit dakterras – mocht je je vervelen…

 

@ 17 avenue Kléber, 75116 Paris, raphael-hotel.com

Laatste nieuws

Zie ook