Eerste hulp bij vakantiehaar

  De vakantie loopt - voor velen - ten einde. Zonnebrand voor het haar Wanneer we de zon opzoeken, smeren we ons lichaam trouw in met zonnebrand

Eerste hulp bij vakantiehaar

 

De vakantie loopt - voor velen - ten einde. Wat zoveel betekent als: de meesten zijn terug van weggeweest en hebben naast een zongebruinde huid ook een bos stro te pakken. Help!

Chloor, zout water en zonlicht: ons haar krijgt een hoop te verduren als wij genieten van een welverdiende vakantie. Gelukkig is daar een aantal dingen op te verzinnen zodat we Nederland weer kunnen betreden met net zulk mooi haar als voor de vakantie.

Zonnebrand voor het haar

Wanneer we de zon opzoeken, smeren we ons lichaam trouw in met zonnebrand maar vaak laten we ons haar achterwege. De zonnestralen kunnen onze haren flink beschadigen, dus is het belangrijk om het haar ook te voorzien van een SPF. Naast shampoos en conditioners met SPF bestaan er ook diverse sprays met een beschermingsfactor. Omdat je deze sprays niet uitspoelt beschermen deze je haren wél tegen de zon. Vaak bevatten ze ook veel voedende ingrediënten, zoals olie. Let erop dat er geen alcohol in de spray zit. Dit droogt je haar alleen maar uit.

Voedend masker

Het is verstandig je haren nieuw leven in te blazen door zo nu en dan een voedend en herstellend haarmasker te gebruiken. Deze maakt je haar minder droog, zacht en glanzend.

Hoed of tulband

Fashionable én handig: een hoed of tulband. Hoofddeksels beschermen niet alleen het haar, ook je hoofdhuid. Met een scheiding loop je het risico op een verbrande hoofdhuid. En dat doet zeer, dus dat wil je niet.

Groentje

Blondines of 'blondines uit een potje' kunnen nog weleens last hebben van een groene waas door hun blonde lokken vanwege al het zwembadchloor. We spotten de laatste tijd een aantal celebs met geverfd groen haar - maar deze tendens laten wij toch maar aan ons voorbij gaan. Wat te doen bij groen haar? Wassen met ketchup. That's right, de rode kleur heft de contrasterende groene kleur op.