Inspiring Women: Hanneke Stegweg

Hanneke Stegweg (42) is oprichter van de startup

Inspiring Women: Hanneke Stegweg

Hanneke Stegweg (42) is oprichter van de startup iLost – ofwel: dé zoekmachine voor verloren en gevonden voorwerpen. Ze was in 2012 genomineerd voor de Marie Claire Starters Award.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?

‘Je ne regrette rien’. Als ik terugkijk heb ik vaker spijt van de dingen die ik niet gedaan heb, dan de dingen die ik wel heb gedaan, maar zijn mislukt.

 

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?

Toen ik na een dag zeilen over de stijgers liep, wist ik ineens heel zeker: ik neem ontslag en ga voor mezelf beginnen! Je hebt dat soort momenten nodig. Even weg van alles. Juist dan kom ik bij mijn intuïtie. Ik dacht zo vaak: waarom is er nog geen makkelijke oplossing om je verloren voorwerpen snel online terug te vinden? Eerlijke mensen genoeg, dat wist ik zeker! Sinds ik iLost ben begonnen, heb ik steeds vaker bewijs dat ik naar dat onderbuikgevoel moet luisteren - wat anderen er ook van zeggen.Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?

Als er een tool zou bestaan om mijn chaotische leven te managen, dan koop ik aandelen! Ik gebruik Wunderlist om taken af te strepen. Het probleem is dat die lijsten zo hard groeien dat ik soms geen tijd heb om ze bij te werken. Maar, dat hoort natuurlijk ook wel bij ondernemen.

 

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?

Ik heb de personen om mij heen verzameld die kritisch durven te zijn naar iLost en naar mij. Dat helpt enorm. Zo word ik gecoacht door Eva Hukshorn van ondernemingsplatform EFactor*. EFactor geeft mij zowel offline als online de mogelijkheid om te bouwen aan mijn bedrijf. Door hun grote netwerk (de grootste van Nederland) ontmoet je de juiste mensen en maak je kennis met ervaringen, expertise en tips van andere ondernemers. Op die manier helpen ze mijn bedrijf tot een succes te maken.

 

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?

Blijf trouw aan jezelf, maar sta open voor een andere mening en durf je eigen ideeën of meningen te laten bekritiseren. Daardoor merk je vanzelf dat je tot nieuwe ideeën komt of juist dat je gevoel voor jouw idee heel sterk wordt.

 

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen? (Heb je bijvoorbeeld dingen moeten laten, moeilijke keuzes moeten maken?)

Voordat ik met iLost begon, was ik een enorme avonturier. Ik ben de oceaan overgestoken in een zeilboot, heb overal ter wereld geparaglide, leerde voor helikopterpiloot, ging vaak BBQ-en met vrienden op het strand en tussen de bedrijven door werkte ik in Parijs. Een levensgenieter, kortom. Dat leven heb ik niet meer. Ik werk veel, regelmatig tot ’s nachts en bijna ieder weekend. Als ik iLost tot een succes wil maken, en dat wil ik, dan heb ik een tol te betalen. De paar vrije uren per week moet ik dan ineens verdelen tussen mijn liefde, mijn lieve vrienden en niet onbelangrijk: mezelf.  Daardoor heb ik vaak het idee dat ik ergens tekort schiet. Juist door af en toe tijd voor mezelf te nemen en te wandelen door de duinen, schep ik dan weer ruimte en realiseer ik me dat ook deze fase niet voor altijd zal zijn. De mensen die dichtbij me staan, begrijpen gelukkig waarom ik ze minder kan zien.

 

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd?

Of je nou ondernemer bent of in loondienst: iedere kans creëer je zelf. Precies vijf jaar geleden ben ik in de pen geklommen en heb mijn ontslagbrief geschreven. Daarmee heb ik mijzelf de kans gegeven om iedere dag ontzettend veel te leren.

 

Wie is jouw inspiring woman?

Dat is Fré, een goede vriendin die de wereld een beetje mooier maakt met haar inzichten en ideeën.  Ik ken niemand zoals zij. Ze laat je de wereld zien door een spiegel die ze je voorhoudt en waardoor je ineens de oplossing ziet voor een onmogelijk probleem. Daarnaast vind ik ook mijn coach Eva Hukshorn van EFactor een zeer inspirerende business woman.  Zij geeft mij met haar mening en visie vaak nieuwe inzichten die ik zelf niet zou bedenken en daarmee is zij enorm waardevol voor mij en mijn bedrijf.

 

Style

Kun je jouw stijl omschrijven?

Casual. Lekkere jeans met sneakers of een leuk zomerjurkje met slippers. Ik kan er overal mee binnenstappen, of ik nou een dag op kantoor zit of een presentatie moet houden bij een klant.

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom?

Echt stijlicoon heb ik niet. Hooguit mijn zusje. Zij is styliste en ziet er vaak waanzinnig goed uit, maar soms net te gedurfd voor mij.

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?Neoxin shampoo. Ik heb dun spriethaar, wat bij mij past maar er met een beetje verzorging wel beter uitziet dan zonder. Sinds kort heb ik een fantastische kapster, Mascha, in Haarlem. Een geweldig mens in een waanzinnig grote ruimte met maar één stoel, omdat ze haar klanten 100% aandacht wil geven. Zij heeft mij deze shampoo aangeraden en ik ben verkocht!

 

*EFactor is ‘s werelds grootste ondernemersnetwerk. En EFactor is een grote partner van onze eigen Marie Claire Starters Award! Zo organiseerde Eva Hukshorn van EFactor de businessbootcamp voor de top 10 en wint de winnares een jaar lang coaching. Stem hier op jouw favoriet van de Starters Award!