Inspiring Woman: Celine Prins

Celine Prins is begonnen als model maar startte later website

Inspiring Woman: Celine Prins

Celine Prins is begonnen als model maar startte later website Modellist-ID, een online community voor topmodellen die ze samen met partner Valerie van Lanschot ontwikkelde.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?

Ik heb er veel, maar dit zijn mijn favorieten:

A goal without a plan is just a wish.’Antoine de Saint Exupery

Never wait for the adventure to come, you have to start it.

Entrepreneurship is a way of trying to make things happen and aim for the un-existing.’

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?

Op het moment dat ik letterlijk down under werkzaam was. Ik ben ooit vanuit IMG Parijs naar Sydney gestuurd voor werk en moest mezelf maar zien te redden gedurende vijf maanden. Nu is Australië een fantastisch land met extreem vriendelijke en lichtelijk (maar prettig) gestoorde mensen. Maar als je daar alleen aankomt met een enorm tijdsverschil waardoor je thuishaven niet makkelijk te bereiken valt, dan is het wel zo fijn wat collega’s om je heen te hebben. Dit gat proberen wij middels Modellist-ID op te vullen. Wanneer modellen inloggen kunnen ze gelijk zien wie er nog meer in iedere stad zijn, wat er te doen is, enzovoorts.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?

Ik werk momenteel met Google Agenda en Analytics, ons CMS systeem voor het van te voren activeren van blogs, Mailchimp voor nieuwsbrieven en verder: Facebook Pages, PhotoGrid, Google+, Dropbox en Hootsuite… maar mijn belangrijkste ‘tool’ op dit moment is toch wel mijn collega Jonathan, die mijn agenda heel goed bijhoudt en mij rechts- en linksom influistert wat me te wachten staat op momenten dat het echt megadruk is. Daarnaast word ik gecoacht door Eva Hukshorn van EFactor*.

Dankzij wie sta je waar je nu staat?

First and foremost door mijn moeder. Op 11-jarige leeftijd was het even heel onzeker voor me welk advies ik zou krijgen voor de middelbare school. Ik was een jonge leerling, met een Franstalige achtergrond op een Nederlandse school. Schilderen, sporten en creatief schrijven vond ik toen fantastisch. Ik weet nog wel dat ik heel verdrietig was toen ik merkte dat mijn leraar niet zo zeker wist of vwo me ging lukken. Mijn moeder heeft me het zelfvertrouwen doen terugwinnen door haar geloof en overtuiging op mij te projecteren. ‘Celine, we weten wel beter. Laat je niet gek maken, blijf altijd vertrouwen houden in jezelf dat is het belangrijkste. Neem nooit blindelings aan wat anderen van je zeggen of vinden. Vertrouw op je eigen kunnen en het gaat je lukken.’ Dankzij de steun van mijn familieleden heb ik eigenlijk altijd gedaan en kunnen doen wat mijn hart me ingaf. Deze steun reikt zelfs verder dan mijn eigen gezin, ook grootouders en ooms hebben hier een rol in gespeeld.

Wat is de grootste les die je tot nu toe geleerd hebt gedurende je carrière?

Niets is zeker, maar de aanhouder wint. Je moet zo’n ongelooflijk groot doorzettingsvermogen hebben om te ondernemen en al helemaal met een nieuw concept. Uiteraard helpt een stukje geluk op zijn tijd ook, maar doorgaans is het gewoon heel hard werken. Onzekerheid op de markt blijft, maar je moet doen waarin je gelooft en je moet bewegen vanuit vertrouwen.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?

Ik ben eigenlijk op mijn hoogtepunt gestopt. Ik had net een shoot gedaan voor Tommy Hilfiger en stond op een berg in een winterse omgeving omringd door maagdelijke sneeuw, en ik besefte: dit is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt binnen deze business, maar nu is het tijd voor iets anders, ik ga weer studeren. Niet bepaald het meest ideale moment voor een model om te stoppen, maar ik heb er geen seconde spijt van. Wat ik onlangs heb moeten opofferen, is muziek maken. Het lukte me gewoonweg niet meer om naast het werk lekker ontspannend te gaan jammen. Ik werk vaak tot middernacht en we zitten nu in een speciale fase waarin we met investeerders in gesprek zijn. Je kunt niet alles tegelijk en dat is af en toe moeilijk te accepteren.

Welke kansen heb je zelf gecreëerd?

De kans om te reizen, te studeren en de kans om met leuke en inspirerende mensen te werken aan een zelfbedacht idee.

Wie is jouw inspiring woman?

Marilyn Monroe. Zij is het perfecte voorbeeld van een prachtige en slimme vrouw die haar ondergang te danken heeft aan haar verpakking. Deze ‘pijn’ zit eigenlijk in ieder model. Als er geen evenwicht is tussen erkenning van je wezen en je uiterlijk, dan ga je kapot. Laat haar dood en ondergang een goede motivatie zijn om te zorgen dat het niet meer gebeurt. Ik ken veel modellen die ook lijden aan een identiteitscrisis en het is zo zonde en ongezond, maar makkelijk en verleidelijk in deze wereld.

 

Style

Kun je jouw stijl omschrijven?

Dat vind ik een lastige vraag. Ik ben namelijk een koningin in het veranderen van mijn kledingstijl.

Wat draag je op de foto?

Op de foto draag ik een outfit waar ik me goed in voel. Zwarte hakken en een strakke broek met een simpele V-hals trui, plus: een mooi jasje. Ik ben gek op hoedjes – die draag ik veel de laatste tijd.

Waarom is dit jouw stijl?

Naast de belangrijkste reden dat het lekker zit, heeft het weinig poespas. Ik hou van een simpele, maar wel verzorgde, en sexy stijl die tegelijkertijd niet mainstream is.

Heb je een stijlicoon?

Ik vind Carla Bruni, Angelina Jolie en Olivia Wilde inspirerende stijliconen. Ze hebben een bepaalde klasse en hun charisma vind je vaak terug in hun kledingstijl. Ze zijn nooit ordinair, ook al zijn ze wel sexy. Ze weten altijd hun klasse te waarborgen en verschijnen zowel in prachtige jurken als in stoere outfits. Daar hou ik van.

Wat zijn wat jou betreft de musthaves voor dit voorjaar?

Frends-koptelefoon, Mipacha-schoenen en een Ace & Tate-zonnebril.

Wat is je beauty regime?

Ik gebruik de gezichtsolie van Gamila Secret. Een fantastisch merk. Dermalogica is mijn favoriete reinigingsmerk en mijn wallen camoufleer ik met Vichy. Qua parfum draag ik Chanel en voor de rest – niet roken, af en toe in de zon en heel veel lachen!

 

* EFactor is 's werelds grootste ondernemersnetwerk.