Yeliz’ Issues: het begin van een (hopelijk) kneiterstrak lichaam

Hoe ga je van Kika-heupen (Kim Kardashian) naar CaDi hips (Cameron Diaz)? MC’s Yeliz maakt er werk van en gaat met hulp van coaches haar levensstijl r

Yeliz’ Issues: het begin van een (hopelijk) kneiterstrak lichaam

Hoe ga je van Kika-heupen (Kim Kardashian) naar CaDi hips (Cameron Diaz)? MC’s Yeliz maakt er werk van en gaat met hulp van coaches haar levensstijl radicaal aanpakken.

Misschien had je het al gelezen, misschien nog niet maar ik heb een nieuw doel in mijn leven: een kneiterstrak lichaam. Nu heb ik (enige) stappen in de juiste richting genomen (lees hier) en nu is het tijd voor the next level.

En the next level betekent  geen macrobiotisch eten of bananendieet maar een aanpassing van levensstijl met hulp van Personal Body Plan – een online platform. Ik begin aan een aangepast voedingsschema, trainingsschema (help!) en een heuse (online) personal coach. En het belangrijkste van dit alles: dat ik het drie maanden moet volhouden. I know. Hier is enige serieuze, volmondige, hardnekkige toewijding voor nodig. Alles wordt zorgvuldig bijgehouden in mijn online agenda. Van wat ik in mijn mond stop tot aan wat ik eraf zweet.

Stap 1: de online inschrijving. En daar kwam ik al een hekel puntje tegen: het uploaden van mijn foto in bikini, de welbekende before foto. En nee, niet met flatterend Instagramfiltertje of vanuit een zeer gracieuze hoek. Maar frontaal, lateraal en tegen een witte achtergrond, zonder adem in te houden. Slik.

Stap 2: een waslijst aan vragen zoals: ‘ben je serieus of gezellig of ben je optimistisch of pessimistisch? Nou je snapt het, ik ben een optimistisch en gezellig mens – ik snapte precies waar de vraag op doelde. JA ik zet inderdaad graag op vrijdag de bloemetjes buiten, JA gezellige avonden zijn voor mij altijd inclusief kaasplankje met vette kazen en JA ik ben zeer optimistisch als ik de dagelijkse drie trappen omhoog gelijk stel aan een worteltaart. Ik snap het. Echt.

Stap 3: vragen over het doel. Zoals wat een area is die extra aandacht nodig heeft. Die eeuwige Turkse heupen. Mijn vriend vindt ze gorgeous, dat vindt hij ook van de heupen van Kim Kardashian. ‘Meer squats moet je doen schat.’ Nou als ik daar KiKa (Kim Kardashian) heupen van krijg doe ik het juist niet. Ik heb meer feeling met CaDi (Cameron Diaz) heupen, als in: niet aanwezig.

Zondag zat ik helemaal klaar om het nieuwe leven op een presenteerblaadje in mijn mailbox te ontvangen. Maar hij verscheen maar niet. ‘Help, ik moet toch boodschappen doen en mijn kast uitmesten en voedingswaren onderscheiden en Tupperware bakjes kopen en oefeningen voorbereiden?’ Je ziet, als ik ergens voor ga dan doe ik het altijd voor de volle 100 procent. Alleen is dit niet altijd goed. Zo bleek uit de mail die ik later van Personal Body Plan ontving:

 ‘Jij zat zeker op een mail te wachten met een boodschappenlijst, weggooilijst of trainingsschema’ maar bij Personal Body Plan richten we ons op een nieuwe manier van leven. Radicaal doen of overhaasten horen daar niet bij.

Pfiew. Toch wel lekker. Heb ik nog wat extra dagen voordat ik elke dag moet gaan staan zweten in de gym. Of toch niet? Blijf mijn avontuur hier volgen!