Modedagboek van Simone Dernee: rondje modellenbureaus

Vandaag gaan Dionne en ik een rondje modellenbureaus en fotoagentschappen doen. Leuk om iedereen weer eens te zien in plaats van alleen maar te mailen

Modedagboek van Simone Dernee: rondje modellenbureaus

Vandaag gaan Dionne en ik een rondje modellenbureaus en fotoagentschappen doen. Leuk om iedereen weer eens te zien in plaats van alleen maar te mailen of te bellen.

We beginnen de dag bij Elite models waar directeur Sven ons hartelijk ontvangt. Voor de muur met modellen kijken Dionne en ik naar meisjes die wij geschikt vinden voor de mode- en beautyseries in het blad. Sven belooft van alle meisjes die wij mooi vinden het portfolio nog digitaal toe te sturen zodat we een goed archief kunnen opbouwen. Nog even met ’n drietjes op de foto en dan bekent Sven dat hij eigenlijk een taartje voor ons had willen bakken. In de avond uren heeft Sven er nog een heus bedrijf naast. Kijk maar op de site naar zijn zoete creatieve uitspattingen La Maison de Gateau. Goed om te weten als er binnenkort iets te vieren valt.

Wij gaan door naar Touché Models waar Directeur Freek al een hele stapel portfolio’s van geschikte modellen heeft klaar liggen. We gaan door de boeken heen, kijken naar de meisjes die op de roze muur hangen en hij vertelt over zijn spannende plannen die ik helaas nog niet met je mag delen. Maar het klinkt heel leuk en gaat veel verder dan alleen maar een modellenbureau runnen, Ik houd je op de hoogte.

Bij VDM models hangt een reuze poster van topmodel Ymre Stiekema aan de wand. Directeur Jeroen verteld dat zij zo’n leuk persoon is en dat zij nog nooit zo goed in shape is geweest en nog nooit zoveel heeft gewerkt als sinds zij een baby heeft. Op de computer gaan we door alle portfolio’s heen van de meisjes.

Als laatste gaan we naar House of Orange, naar het photodepartment waar we een afspraak hebben met Ymke en Saba en waar we de portfolio’s van hun fotografen bekijken.Een van de fotografen is aanwezig en we bespreken gelijk met haar een serie die zij volgende week voor ons gaat fotograferen.