Modedagboek van Simone Dernee: met Dsquared2 naar Milaan

In het modedagboek van Simone Dernee krijg je een kijkje in het fashionable leven van onze chef mode. Deze keer: met Dsquared2 naar Milaan.

Lees ook

In het modedagboek van Simone Dernee krijg je een kijkje in het fashionable leven van onze chef mode. Deze keer: met Dsquared2 naar Milaan.

Dsquared2 heeft me uitgenodigd om tijdens een ontbijtje op het rooftop-terras bij hun headquarters de derde kindercollectie van Dean en Dan te komen bekijken. Op maandagochtend stap ik met een rolkoffertje in het vliegtuig naar Milaan. Spannend, want ik denk/hoop dat de Canadese tweeling de volgende ochtend zelf bij de presentatie aanwezig zal zijn.

Na aankomst in Milaan ben ik in een kwartiertje bij mijn hotel, vlakbij de inspirerende conceptstore Corso Como 10 waar ik natuurlijk gelijk even langs ga. ’s Avonds ben ik uitgenodigd voor een diner in restaurant Ceresio 7 waarvan Dean en Dan Caten eigenaar zijn.

2

We zijn met een klein, gezellig gezelschap van pr en magazine ladies en kijken vol bewondering om ons heen. De inrichting van het restaurant is zó inspirerend (vintage jaren 50 met een chique touch) en het eten is fantastisch. Én er zijn twee zwembaden(!) een aan de kant waar de zon opkomt en een aan de kant van de zonsondergang.
Het is duidelijk: Dsquared’s Dean en Dan hebben smaak. En dus is het niet gek dat ze bij hun catwalkshow alles in eigen hand willen houden. Van de casting van de modellen, de fitting en de muziekkeuze tot de sfeer en aankleding van de catwalk: alles bepalen ze zelf.

De volgende ochtend worden we opgehaald om de kleding te bekijken en de tweeling zelf te ontmoeten. We worden warm onthaald met een heerlijk Italiaans ontbijt (kleine hapjes én overheerlijke koffie), dat we zittend in het zonnetje naast het zwembad opeten. En dan spot ik midden tussen de inmiddels gearriveerde Italiaanse pers ineens Dean en Dan, die ook gezellig een croissantje meepikken.

3

32

Dean komt bij ons staan en nodigt ons uit om de collectie te bekijken. Met z’n vijven proppen we ons in de personeelslift naar beneden. Trots vertelt Dean over de collectie. Als ik zeg dat ik de advertentiecampagne zo mooi vind, vertelt hij triomfantelijk dat ze zelf de styling hebben gedaan. En terwijl wij staan te kletsen, schikt en hangt Dan (de iets schuchtere helft van de tweeling) alles nog even, zodat de kleding optimaal overkomt.

4

Na een uitgebreide tour langs alle mooie kleren, de opvallend grote schoenencollectie en de mooie accessoires ga ik samen met Isis (hoofdredacteur kindertijdschrift Milk) en Rachel (styliste) nog even het centrum van Milaan in. Naar La Rinascente (het oudste warenhuis van Milaan) waar we boven, met prachtig uitzicht op de Duomo, wat gaan drinken. Wat een fijn kort perstripje was dit!

Laatste nieuws

Zie ook