Stoer: Miss met insulinepomp op ’t podium

Begin deze maand ging de bikinifoto met stoma van Bethany Townsend viral en nu volgen er selfies van mensen met een insulinepomp.

Stoer: Miss met insulinepomp op ’t podium

Begin deze maand ging de bikinifoto met stoma van Bethany Townsend viral en nu volgen er selfies van mensen met een insulinepomp. De Amerikaanse Sierra Sandison liep tijdens de Miss Idaho-verkiezing in bikini, met haar insulinepomp duidelijk in beeld over het podium. En startte daarmee een trend op social media: overal duiken selfies van diabetespatiënten met insulinepompen op.

Onder de hashtag #showmeyourpump moedigt Sierra diabetespatiënten aan om ook dit soort kiekjes te maken. Sierra is duidelijk van de wees-maar-jezelf-dan-ben-je-leuk-genoeg-beweging en vindt dat niemand zich zou moeten meten aan het ideaalbeeld in de media. Het maakt niet uit als je niet voldoet aan de standaard, laat ze zien. Dat maakt je niet minder mooi.

Op de Facebook pagina van het Diabetes Fonds staan inmiddels honderden van dit soort selfies. Directeur van het fonds, Hanneke Dessing, is duidelijk blij dat deze actie het taboe doorbreekt.