Modedagboek van Simone Dernee: Covershoot Lauren Verster & Amsterdam Fashion Week

In het Modedagboek van Simone Dernee krijgen we een kijkje in het fashionable leven van onze fashion director.

Modedagboek van Simone Dernee: Covershoot Lauren Verster & Amsterdam Fashion Week

In het Modedagboek van Simone Dernee krijgen we een kijkje in het fashionable leven van onze fashion director. Deze keer: covershoot met Lauren Verster en de Amsterdam Fashion Week.

Op een zonnige middag loop ik over De Wallen naar het atelier van MOAM, waar al maanden wordt gewerkt aan een twintigdelige collectie voor HEMA. Initiatiefnemer Martijn Nekoui en twee van de  designers ontvangen mij in de showroom. Trots showen zij de fashioncollectie die bestaat uit mooie en betaalbare items. De collectie bevat zowel een little black dress als een lang colbert en een bomberjack. Coaches als Frans Ankoné (Avenue en Vogue), Peter Lenferink (head design AMFI) en Mariette Hoitink (HTNK, Jeans School) en grote namen uit de mode hebben het collectief bijgestaan met advies. Ik ben heel enthousiast over deze collectie, maar we moeten nog even wachten want pas in september is 'ie verkrijgbaar.

Lauren Verster siert de cover van ons septemberissue. Ik heb een geweldig okergeel jurkje uit de nieuwe collectie van Gucci ontvangen voor deze shoot. Lauren vindt 'm prachtig en zou hem zo aan willen naar een feestje. Haarstylist Rachel maakt een frisse variant op haar signature-vlecht en make-up artist Marjolein voorziet Lauren van een mooie rode lip.

Op de redactie kies ik de mooiste foto’s uit voor ons fashionissue en bepaal wat de beste volgorde is voor de drie modeseries die het nieuwe winterseizoen straks gaan inluiden.

'S middags hebben we een zomerluch op de redactie om te vieren dat het vorige nummer wéér zo goed heeft verkocht!

Afgelopen donderdag maakte Claes Iversen, een van mijn favoriete Nederlandse designers, een lang gekoesterde droom waar en breidt hij zijn label uit met een prêt-à-portercollectie. II by Claes Iversen bevat betaalbare items voor elk moment van de dag. Signature pieces als de overhemdjurk, de little black dress en de trenchcoat krijgen een vloeiende, luchtige uitstraling door enkele subtiel geplaatste plooien en naden. Naast het zien van deze prachtige show is de Fashion Week ook een fijne gelegenheid om bij te kletsen met modecollega’s. Hier op de foto met Hilmar Mulder van Elle, Marie Claire’s Claudia en Winonah de Jong.