Claudia’s week in beeld: 5 manieren om de Amsterdam Fashion Week te overleven

Dit zijn de 5 manieren om de Amsterdam Fashion Week te overleven.

Lees ook

Dit zijn de 5 manieren om de Amsterdam Fashion Week te overleven. Hoofdredacteur Claudia Straatmans verklapt.

1

1. Zorg voor goed gezelschap
In Nederland zijn alle journalisten best goed met elkaar, maar in het buitenland wil het nog wel eens haat & nijd zijn. Dan wil de In Style niet naast Marie Claire zitten – dat soort toestanden. Om je onttrekken aan alle kritische blikken of nichterige opmerkingen, heb ik dan ook maar een advies: maak er je eigen feestje van. Met MC collega Simone is het erg fijn & veilig netwerken -zoals we hier doen met voetbalvrouw Wiononah de Jong -, samen trekken we weer op met Elle’s Hilmar (2e van links) – aan nuffigheden hebben wij allen een broertje dood.

c869a62e21f89b6f7a0dfd8a24361924

2. Eet van tevoren!
Klinkt als een open deur, maar hoeveel mensen ik al niet van hun graatje heb zien gaan omdat ze niks hadden gegeten, wel gedronken, en zich toch met ingehouden adem in een strakke jurk hadden gepropt. Bij elke show is er in de borrelruimte ergens wel een flauwvaller. Daar heb ik geen zin in, net zo min om als uit pure honger hysterisch aan het eind van de avond een schaal bitterballen leeg te grazen. Dus. Ik. Eet. Oké, weliswaar iets koolhydraatarms (zoals dit visje) want ai, mijn rok blijkt ook strakker dan gedacht.

3

3. Selfie met Bekende Nederlander
Op de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week stikt het van de leuke bekende Nederlandse vrouwen. En ik weet nu al dat mijn collega’s de volgende dag zullen vragen: wie waren er allemaal? Dus maak zo snel mogelijk visueel bewijs. Ik was er. En Bracha van Doesburgh ook. En vooruit, voor mijn dochter nog maar even snel Tim Douwsma gegrepen, voor mijn dochter hè.

4

4. Zorg voor een frontrowticket
Ik weet het: dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, als je zoals Marie Claire’s Simone en ik automatisch frontrow wordt geplaatst. Maar je wilt niet weten hoeveel types die geen 1e rij-ticket hebben er toch met een stalen gezicht gaan zitten, en de huuuh-huuuh-act doen als een pr-iemand hen weg probeert te sturen. Wat ik maar wil zeggen: soms lukt het een ‘rookie’ om met creativiteit & ijzeren doorzettingsvermogen zonder kaart toch de beste plek te krijgen.

5

5. Vergeet vooral niet te genieten
Ja, een modeshow is hysterisch, er is stress, er is trek- en duwwerk. Maar als je er dan eenmaal zit, de lichten gaan uit, de muziek zwelt aan, dan is er betovering alom. Een modesprookje van 15 minuten, speciaal voor jou opgevoerd (zo voelt het althans), dat is magie, dat is mode.

Zo, en nu die hoge hakken uit, vakantieslippers aan, en de kantoordeuren heel even achter me dicht trekken. Tot 11 augustus bij dit blog!

Laatste nieuws

Zie ook