Deze apps maken jouw foto’s nog een tikkeltje mooier

Ook altijd op zoek naar de perfecte filter of wil je je foto voorzien van een inspirerende quote in een handgeschreven lettertype? Download dan deze v

Deze apps maken jouw foto’s nog een tikkeltje mooier

Ook altijd op zoek naar de perfecte filter of wil je je foto voorzien van een inspirerende quote in een handgeschreven lettertype? Download dan deze acht apps, ga aan de slag en maak je foto’s nog net een tikkeltje mooier.

1. AfterlightDe app Afterlight is een soort mini-Photoshop voor op je telefoon. Afterlight beschikt ook over een aantal filters, net als het bekende Instagram. Wat Instagram niet heeft en Afterlight wel, is dat je de intensiteit van de filters kunt instellen.

iOS: € 0,89

2. InstaTextMocht je fan zijn van mooie typografie in foto’s, dan is de app InstaText geknipt voor jou. Zoals de naam al doet vermoeden kun je je foto voorzien van tekst en deze in een mooi lettertype zetten. Ook kun je nog mooie filters aanbrengen en digitale stickers plakken over je foto’s.

iOS en Android: Gratis

3. RookieDeze app is gemaakt voor de smartphone rookies onder ons en zit ontzettend makkelijk in elkaar. Je kunt gebruik maken van filters, je foto’s een vintage feel geven of het contrast verhogen. Vervolgens kun je alles aanpassen; de kleurtoon, temperatuur en opacity. Om je foto’s mee op te spicen kun je ook gebruik maken van stickers en fonts.

iOS: gratisAndroid: gratis (niet de officiële Rookie, maar vergelijkbaar)

4. MexturesMet deze app kun je een textuur over je foto leggen. Je kunt kiezen voor een bepaalde filter waardoor het lijkt alsof de foto uit de jaren ’20 komt. Ga je liever voor een zonnige of juist grungy textuur? Kan ook.

iOS: € 1,89

5. InstaCollage of MoldivMet InstaCollage en Moldiv maak je de leukste collages. Leef je uit met filters, kaders en stickers. Perfect als je na bijvoorbeeld een feestje niet kunt kiezen welke foto je wilt delen op Instagram. Problem solved..

iOS: GratisAndroid: Gratis

6. Vibrantly – Pretty Food PhotographyDeze app is speciaal gemaakt voor de liefhebbers van foodfotografie en beschikt over vijf filters die eten écht mooier maken (in tegenstelling tot Instagram).

iOS: € 1,79

7. BokehPicMet deze app voeg je romantische lichteffecten toe, zoals rondjes, hartjes en andere figuurtjes.

IOS en Android: Gratis

8. CamMeBaal je van dat onflatteuze stukje arm dat steeds op de foto komt bij het maken van een selfie? Download dan CamMe. Deze handige app gaat op de zelfontspanner wanneer je een handgebaar voor de camera maakt.

iOS en Android: Gratis