Behind the scenes: fotoshoot Curaçao

In het julinummer staat de modeserie ‘Rock the boat’, waarin een uitgebreide verzameling chique jurkjes, bloezende bloezen en royale rokken worden ges

Behind the scenes: fotoshoot Curaçao

In het julinummer staat de modeserie ‘Rock the boat’, waarin een uitgebreide verzameling chique jurkjes, bloezende bloezen en royale rokken worden geshowd. Zien hoe het er op de set aan toe ging? Bekijk het backstage filmpje hier.

Shardey Aalders mocht mee naar Curaçao om tijdens de shoot te assisteren. Lees hier haar ervaring:

Daar zat ik dan, om 5 uur ’s nachts achter het stuur van een busje richting de Düsseldorfse luchthaven. Ook aanwezig: vier slapende collega’s (de fotograaf, visagist en twee assistenten) en koffers vol Chanel, Céline, Burberry, Dior en ga zo nog maar even door. Op naar de Caribbean voor een paar fraaie fashion shoots.

Zo’n 15 uur later zaten we weer hobbelend in een busje, maar dan in bloedje heet Curaçao achterin bij gids Charla van het Curaçao Toeristen Bureau. Al enthousiast babbelend bracht zij ons naar ons hotel: het Papagayo Beach Resort, pal aan zee. Van dat luxe uitzicht hebben we direct gebruikgemaakt. Met onze neuzen tevreden in het zeebriesje hebben we de drukke planning voor de week doorgenomen.

De eerste dag gingen we op pad om de locaties voor de shoots te bekijken. Hoewel we die van te voren al hadden uitgezocht, is het toch altijd fijn ze even met eigen ogen te kunnen zien. De dag daarop, toen ook het veel te mooie, lieve én  - surprise! – aan chocotaart verslaafde model Iulia Castea zich bij ons had gevoegd vanuit New York, konden we gaan fotograferen.

Een prachtig onder architectuur ontworpen huis met een tropische tuin en pastelkleurige muren was de eerste locatie waar we geschoten hebben. Perfect voor onze modeserie, die helemaal in het teken staat van zachte tinten. We waren er ooit een keer eerder geweest en de dame des huizes - een vrouw van bijna negentig die daar als koningin vertoeft, haren altijd picobello in de krul en lippen te allen tijde Chanel rood - ontving ons dan ook uitermate gastvrij. Met zelfgebakken Curaçaose koekjes, limoenwater en voor de liefhebber een flink glas whisky (haar favoriete drankje, getuige de 5-literfles in haar keuken).

Alle outfits die ik van te voren al had samengesteld hadden we uitgestald in een klein kamertje achter in het huis. Ter plaatse moesten de laatste kledingstukken nog gestoomd en gestreken worden (fashion is niet alleen glamour, maar ook veel strijken, slepen en sjouwen!). Vervolgens hebben we foto’s geschoten op verschillende plekjes in het huis, die we in een provisorisch kantoortje op de patio direct konden beoordelen. Die dag hebben we afgesloten met een heerlijk diner op het strand. Met versgevangen kreeft en tonijn op tafel en onze voeten in het zand hebben we geproost op het waanzinnig mooie resultaat.

Het eindresultaat van de fantastische shoots bekijk je in het mei- en juninummer.

Video: David Jagersma