Editors Style Blog: een zwak voor hoeden

Maroesja blogt deze keer over haar hoeden: 'Het is weer regenseizoen: om die reden draag ik graag iets om mijn haar en m’n make-up te beschermen.

Lees ook

Het is weer regenseizoen. En om die reden én omdat ik een zwak heb voor hoeden – ik heb er een stuk of 8 ? draag ik graag iets om mijn haar en m’n make-up te beschermen.

De regen was zelfs de hele aanleiding om een paar jaar geleden dit klassieke exemplaar van Zadig & Voltaire aan te schaffen: mijn haar was net geknipt en gestyled door mijn kapper (Andrea Mabesoone van Koep Hair) en daarna moest ik meteen door naar een date. En het regende. Ai. Hoe pretty as hell bij m’n afspraak te geraken? Ik rende de eerste de beste winkel in en daar lag ‘ze’ me uitnodigend aan te kijken: deze donkerblauwe beauty. De prijs was op dat moment iets boven mijn budget, maar hey… alles is snel te relativeren als het draait om looks en liefde. De koop was dan ook in een seconde gesloten. En met een minuut zat ik op mijn fiets en in style op weg naar m’n date. Mocht je gedacht hebben: ‘Er is toch ook nog zoiets als een paraplu?’ Hmm, dan moet je weten: fietsen én een paraplu in de hand houden gaat mij zeer slecht af, veel te multitaskerig. En al is het met de beste man in kwestie nooit iets amoureus geworden, mijn hoed & ik kunnen het al jaren perfect met elkaar vinden.

maroesja hat mc collage

 Wat helpt beautywise als je wél bent natgeregend of verkleumd?

–          Een snelle beauty fix waarmee je jezelf weer in de spotlight zet: een felle tint op je lippen. Klassiek & fluwelig in mat rood of edgy mat fuchsia. Dan maakt het ook niet meer uit dat er niks meer van je mascara over is. De aandacht is allemaal op je mooie mond. Even stiften en je bent ready to rock.

–          Rode neusvleugels met droge velletjes van de kou? Een multipurpose crème als 8 hour cream van Elizabeth Arden helpt vrijwel meteen. Daarna nog even camoufleren met concealer of een dekkende foundation-stick (wel zo handig in de tas).

–          Met blush tover je snel een tintje op wangen die te lang op een koud treinperron hebben ‘gestaan’. Dat gaat het best met een crèmeblush die mooi met je huid versmelt.

–          Natgeregende lokken? Pak alles bij elkaar, trek je haren zo strak mogelijk naar achter en omhoog en zet het vast in een hoge knot. Wél altijd een voorraadje haarspeldjes in je make-up tasje.

–          Zorg er simpelweg voor dat je altijd (maar dan ook echt altijd) tip top verzorgde nagels hebt en ze hebt voorzien van een superstrak lakje. Wat er dan ook gebeurd met je haar of je oogmake-up. Je ziet er nog steeds verzorgd uit en je legt tevens alle focus op je handen.

–          Gebruik een primer onder je foundation. Zo’n kleurloze basis is een onmisbare ondergrond voor huidperfectie én je foundation blijft veel langer en beter zitten.

–          Van hot naar her geracet op een gure dag? Verwen dan ’s nachts je huid met een voedend masker of olie die je lekker tijdens het slapen in laat trekken. Bonus: de volgende dag is je huid ook beter opgewassen tegen guur herfstweer.

Hoed: Zadig & Voltaire
Jas: Zara
Vest: Jutka & Riska
Skinny: Avelon
Pumps: Christian Dior
Tas: Ellen Truijen
Nagels: Chanel Rouge Noir
Mascara: Yves Saint Laurent Baby Doll Fetish Black

Check meer Editors Style Blogs op creatorsofdesire.com >

Laatste nieuws

Zie ook