MC Daily News: Bridget Fleming fotografeert ‘downtown from behind’

Fotograaf Bridget Fleming brengt een fraaie ode aan New York. We zien de derrières van stijlvolle vrouwen die ieder op hun manier de stad een gezicht

Lees ook

Fotograaf Bridget Fleming brengt een fraaie ode aan New York. We zien de derrières van stijlvolle vrouwen die ieder op hun manier de stad een gezicht geven.

Downtown from behind

‘’Mijn foto’s zijn portretten, maar ook weer niet’’, zegt Bridget (33) over haar keuze om elke fietser midden op straat van achteren te fotograferen. ‘’De compositie is zo dat het lijkt alsof de fietser het middelpunt is, maar eigenlijk draait het allemaal om de stad.’’ Toch zijn de vrouwen die je hier ziet het geheime wapen van het project: buiten het feit dat ze (voor zover wij weten) voor en achter hip en knap zijn, zijn het ook nog eens allemaal vrouwen die bijdragen aan het creatieve karakter en het succes van downtown Manhattan.

Waarom Manhattan? Bridget vindt dit het kloppende hart van de stad. ‘’Het gebied symboliseert voor mij New York: rijk aan diversiteit, creativiteit en schoonheid.’’

bridget fleming mc 2

Bridget Fleming

In 2008 verhuisde Bridget van Australië naar New York, waar ze ging wonen in het vrij ruige Lower East Side. Ze kocht een tweedehands fiets om de architectuur te ontdekken en begon in de verschillende wijken haar fietsende vrienden te fotograferen. Dit groeide uit tot het plan om alle 200 straten downtown vast te leggen. Uiteindelijk wil ze haar foto’s bij elkaar brengen in een expositie en een boek.

bridget fleming mc 3

Een paar leuke ‘vrouwen in New York’- feitjes

32,3% van de bedrijven in New York is in handen van vrouwen.

Er wonen 410.045 meer vrouwen dan mannen in New York. Dat is het grootste vrouwelijk ‘overschot’ van binnen de Verenigde Staten.

Op de New Yorkse toponderwijsinstellingen zijn vrouwen goed vertegenwoordigd: 72%, 59% en 50% op respectievelijk Hunter Elementary School (voor zeer getalenteerde kinderen), New York University en Columbia University.

Tekst: Pauline Breeuwsma

Check hier 8 levenlessen van Bridget Jones >

Laatste nieuws

Zie ook