Editors Style Blog: knallen aan fotoshoots

Voor MC's Pauline is dinsdag de tijd om echt te knallen. Denk aan het contacteren van fotografen voor fotoshoots en contact houden met ons topteam in

Editors Style Blog: knallen aan fotoshoots

Goedemiddag lieve mensen! Ik zit hier achter mijn laptopje op de redactie, as you can see. Het is dinsdag dus vandaag staat voor mij in het teken van acties: op maandag staan de redactievergaderingen en brainstormsessies. Dinsdag is de tijd om echt te knallen. Denk aan het contacteren van fotografen voor fotoshoots, contact houden met ons topteam in Parijs en het researchen van beeldreportages voor ons januari en februarinummer.

Hierboven zie je mij een aantal contactsheets bekijken: een overzicht van geschoten beeld die een fotograaf mij toestuurt, zodat de art director en ik een beeldselectie kunnen maken voor het magazine. Hierna kan onze beeldselectie terug naar de fotograaf voor bewerking van het beeldmateriaal: want ja, bijna al het beeld wordt bewerkt. En dan hebben we het niet over het slanker maken van armen (wat vooral bij Hollywoodsterren gebeurt: die zijn niet zo “perfect” als je denkt, thank god), maar vooral over het aanzetten van kleur, belichting etc. En ja, oké, stiekem zo af en toe ook wel het iets smoother maken van je huid… de beelden die je hier ziet zijn ook ietwat bewerkt, een kunstje dat elke professionele fotograaf onder de knie heeft tegenwoordig. En anders zet een fotograaf een eigen beeldbewerker in – als ze wat meer gevestigd zijn – zodat zij zich volledig kunnen storten op het creatieve proces.

Naast het hoofdstuk ‘beeldredactie’, zit ik als redacteur het grootste deel van m’n leven dus te tikken en bellen achter een laptop. En dan wel omringd door een kast vol fashion magazines en sophisticated, ambitieuze ladies: could be worse. Succes vandaag!

Blouse: MangoLaarsjes: Hugo BossTas: Chloé Marcie

Fotografie: Danielle Lambinon

Lees meer Editor’s Style Blogs op creatorsofdesire.com >

Lees meer blogs van Pauline op marieclaire.nl >