Rock je werkdag! 5 tips om een goede website te lanceren

Het is onze top 3 Starters Award al gelukt: zelf een professionele website lanceren. Wil jij dit ook? Marie Claire geeft jou 5 tips om een goede websi

Lees ook

Het is onze top 3 Starters Award al gelukt: zelf een professionele website lanceren. Wil jij dit ook? Marie Claire geeft jou 5 tips om een goede eigen website te lanceren. Check check dubbel check.

1. Zorg voor een professioneel design

Wees gerust, we doelen niet op een award-winning design.  Maar zorg ervoor dat je zeker een bepaalde kwaliteit uitstraalt, doe je dat niet? Dan nemen potentiële bezoekers je simpelweg niet serieus. Een goed ontworpen website straalt namelijk professionaliteit uit en laat zien dat je groot, stabiel en succesvol bent en dat je kwaliteit leveren belangrijk vindt. Niemand die ziet dat jij gewoon nog vanuit huis (in je comfi outfit) werkt.

2. Content, content, content

Je homepage moet in één opzicht laten zien wie jij bent, wat voor bedrijf je bent, wat voor product/service je levert en wat jouw bedrijf onderscheidt van de massa. Het moet right away duidelijk zijn.

Het klinkt vrij logisch, maar zorg ervoor dat je website informatie bevat die je potentiële bezoekers nodig hebben. Dat doe je door je bezoeker te leren kennen. Wat zijn zijn problemen, zorgen en behoeftes? Vertel hoe je dit oplost, want de bezoeker wil natuurlijk weten wat jij voor hem kan betekenen.

Good question: is er een reden voor de bezoekers om terug te komen naar jouw site?

3. Navigatie

Een complex bedrijf? Heb je bijvoorbeeld een uitgebreide productlijn, veel opties of veel verschillende soorten services/producten? Dan is het extra belangrijk dat je het de bezoeker niet lastig maakt en dat hij/zij het overzicht op je website niet verliest.

4. Ben vindbaar

Search Engine Optimization (SEO) is een huge onderwerp voor onliners. SEO is een onderdeel van zoekmachinemarketing en als je SEO goed is, zorg je ervoor dat je website hoog scoort in een zoekmachine (google bijvoorbeeld). Hoe scoor je hoog in zoekmachines?  Je focusterm (bijv: marie claire) moet o.a. aanwezig zijn in de URL, de heading en de tekst. Omdat vindbaarheid erg belangrijk is, zal je goed onderzoek moeten doen naar het optimaliseren van de vindbaarheid van je website. Wat een mond vol, kortom: SEO.

5. Houd je website up to date

Een out-of-date website geeft de indruk dat je geen interesse in je bezoekers toont.  Dat wil je natuurlijk niet. Outdated linkjes op je homepage zoals, ‘Doe nu mee en win!’ kan je het beste zo snel mogelijk aanpassen. Het steunt namelijk niet je imago als efficiënt en professioneel bedrijf dat een goede service biedt. Het is belangrijk dat je in een makkelijk programma werkt zodat je regelmatig je website kan updaten.

Wil je wat inspiratie opdoen? Check dan snel de websites van de top 3 Starters Award:
Deborah (Physical Business) >
Sanne (Single & Stijl) >
Inge (HuurDeCatwalk) >

En wie is je favoriet? Stemmen maar >

Laatste nieuws

Zie ook