Maroesja’s beauty bizz: fight yoga versus fight cancer

Fight Yoga schijnt het in New York helemaal te zijn. Bij de Bootcamp Club staat het sinds kort ook op het lesrooster. En ik was razend benieuwd.

Maroesja’s beauty bizz: fight yoga versus fight cancer

Fight Yoga schijnt het in New York (ja, wáár anders…) helemaal te zijn. Hartsikke normaal om  met bokshandschoenen én  yogamat naar je workout te gaan. Bij de Bootcamp Club – ook wel dé workout-pionier in town – staat het sinds kort ook op het lesrooster. En ik als yoga-fan zijnde, was razend benieuwd.

De echte reden dat ik op een middag niet op de redactie ben maar  in een sportschool sta, is minder leuk: borstkanker. Want elke dag krijgen maar liefst tweeënveertig vrouwen in Nederland van hun huisarts te horen dat ze borstkanker hebben. Gelukkig is er ook goed nieuws: tot nu toe werd er door Estée Lauder Companies 38 miljoen euro ingezameld voor medisch onderzoek en voorlichting.

Let’s beat it!

Toch kan er altijd meer. Méér aandacht voor deze ziekte, meer bewustwording en meer geld voor research. En dat wordt dit jaar gedaan door de campagne: Let’s defeat breast cancer, we’re stronger together. De focus dit jaar is vrouwen bewuster te maken van hun lifestyle en ze te motiveren om gezonder te leven. En – je voelt ‘m vast al aankomen-  één van de speerpunten van een fitter leven is… meer bewegen. Dus dat gaan we doen. Samen met tien andere journalisten, trek ik mijn  – uiteraard roze – sneakers en shirtje aan (dank Reebok en Falke) en ga ik een uur ‘knallen’, stretchen en euh… ook ’n beetje de strijd met mijn conditie aan.

Meppen & Downward dog

De Fight Yoga les begint met een warming-up die gewoon is bij kickboksen. Meteen pittig dus… We doen ‘boksloopjes’ (op de plaats trimmen in een steeds sneller tempo) en in de lucht meppen (nog zonder bokshandschoenen) en trappen. Warm word je er wel van.

Daarna volgen een paar staande yogaposes zoals downward facing dog en triangle pose. Die gaan me gelukkig wat beter af, al is het wel wennen om de voor mij vertrouwde houdingen opeens op gympen te doen. Vooral m’n balans houden, is op gympen uitdagender  dan op blote voeten.

Vervolgens doen we weer een ‘rondje’ kickbokstraining, dit keer wel met het trappen tegen een stootkussen en het ‘slaan’ van je trainingsmaatje. Yes! De bokshandschoenen mogen aan. Het is intensief, that’s for sure, maar ik vind het ook heel lekker om te doen en ik heb wel het idee dat ik op deze mannier echt aan mijn conditie werk.

Let’s do it!

We sluiten de les af met wat meer ontspannende, liggende yogaposes. Doordat je zo veelzijdig tijdens één workout bezig bent, voelt het voor mij als een hele complete en bevredigende workout. En hopelijk inspireert dit blogje jou om (weer) meer te bewegen, of dat nou hardcore kickboksen is, een combi met rustigere yoga of door simpelweg vaker je fiets te pakken. Let’s do it.

Check it out

Meer informatie voor een fit en gezond leven? Check dan dit >  of ga naar facebook.com/bcacampaign

En wil je binnenkort zelf eens aan het Fight Yoga-en slaan? Eind oktober organiseert The Bootcamp Club een Fight Yoga event >