MC Daily News: MC’s Simone op Paris Fashion Week, the final day

Gisteren was de zevende dag van Paris Fashion Week, de dag van Chanel. MC's Simone was erbij en doet verslag.

MC Daily News: MC’s Simone op Paris Fashion Week, the final day

Gisteren was de zevende dag van Paris Fashion Week, de dag van Chanel. We cirkelen nog één keer rond de Eiffel met MC’s Simone en kijken met haar mee naar de hoogtepunten van de show der shows én we genieten nog even mee van haar luxe high tea in het beroemde hotel Meurice.

Chanel gekte tijdens Paris Fashion Week

Als een echte Française begon ik mijn laatste dag in Parijs in het bekende Café de Flore. Na een latte en een stokbroodje sprong ik voldaan op mijn fiets: tijd voor de grote show van Chanel. Ieder jaar vindt dit spektakel in het Grand Palais plaats, en ieder jaar is dit paleis weer omgebouwd tot een decor in de sferen van de fashionshow. Dit keer was het omgetoverd tot een museum. Aan de muren hingen kleurrijke kunstwerken: schilderijen, een enorme parfumfles, een Chanel 2.55 tas.. Alles door Karl Lagerfeld ontworpen en geschetst.

Het was er ongelooflijk druk en alle bezoekers zagen er piekfijn uit (quelle surprise!). Iedereen had zijn mooiste Chanel items tevoorschijn getoverd: het was één groot Chanel festijn. Vóór de show kon ik nog een fotootje maken van Anna Wintour, zag ik model In?s de la Fressange en botste ik  tegen de bekende modefotograaf Mario Testino op.

Net als de kunstwerken die door het pand hingen, bevatte de mode op de catwalk veel kleur. De stukken waren vrouwelijk en op het lichaam. Ik spotte mooie zwarte lakleren pumps met sokje erin (dé laarsjes voor de zomer), veel rugzakken (omdat de Franse vrouw steeds vaker voor de fiets kiest), en mega veel shoppers. Er was weer veel tweed en er waren de gewoonlijke ‘Karlesque’ accessoires, zoals grote parels, armbanden en vingerloze handschoenen.

Tea & scones, Cara Delevingne en Alber Elbaz in hotel Meurice

Nog nagenietend van alle Chanel gekte ging ik door naar de showroom van Longchamp, waar de tassen met papegaaienveren in het oog sprongen. Bij Escada aan de Avenue Montaigne (met geweldig uitzicht op de Eiffeltoren) viel ik voor de leuke bomberjacks van kant, in electric blauw en warm geel.

Een fijne afsluiter van mijn dag was de high tea met mijn internationale MC collega’s in het beroemde hotel Meurice. Tussen de scones en pêtite taartjes door schoof Alber Elbaz aan voor een kopje thee, stapte Cara Delevingne binnen en zag ik Natalie Massemet (oprichtster van Net-a-Porter) van haar theetje nippen.

Genoeg mooie herinneringen om mee terug naar huis te nemen. Ik zweef de Thalys in en kijk nog even heerlijk naar mijn foto’s en dit filmpje van de afgelopen dagen. Wát een week.

Benieuwd naar Simone's eerdere ervaringen tijdens PFW? Lees haar blog over dag 1 en dag 2 dan snel!